The Perennial Garden, RHS Flower Show, Cardiff 2019 – Peter Donegan Garden Design & Landscaping

5
The Perennial Garden, RHS Flower Show, Cardiff 2019 – Peter Donegan Garden Design & Landscaping

Έκθεση λουλουδιών RHS, Πολυετής Κήπος, 2019

Η Perennial και ο Peter Donegan επιβεβαιώνουν το Show Garden στην έκθεση λουλουδιών RHS, Cardiff 2019.

Για να συμβάλει στον εορτασμό της 180ης επετείου του, Αιωνόβιος έχει συνεργαστεί με τον Ιρλανδό σχεδιαστή κήπων Peter Donegan με έναν κήπο επίδειξης για Έκθεση λουλουδιών RHS στο Κάρντιφ (12-14 Απριλίου 2019). Είναι η πρώτη φορά που η φιλανθρωπική οργάνωση εμπορίου οπωροκηπευτικών εκθέτει στο Royal Horticultural Society Flower Show και η πρώτη φορά που ο Peter (ή οποιοσδήποτε Ιρλανδός σχεδιαστής) έχει σχέδια αποδεκτά στη διάσημη έκθεση λουλουδιών.

Τον Νοέμβριο του 2018 ο Peter επιλέχθηκε από μια γαλλική κριτική επιτροπή για να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τον Ιρλανδικό Κήπο Ειρήνης του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου στο Chateau de Peronne στην περιοχή Somme της Βόρειας Γαλλίας και να δει τον κήπο στην αποξηραμένη τάφρο του κάστρου του 13ου αιώνα μέχρι την ολοκλήρωση . Αυτός θα είναι ο πρώτος δημόσιος κήπος του Peter από την επιστροφή του.

Ο Πολυετής Κήπος κατέστη δυνατός χάρη στην υποστήριξη της βιομηχανίας κηπευτικών και ειδικότερα του Ed Burnham του Εξωραϊσμός Burnham, οι οποίοι από το 2011 έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 13 RHS Show Gardens (ο πιο πρόσφατος ήταν στο RHS Chelsea) και κατασκευάζουν τον εκθεσιακό κήπο. Επίσης ο Giles Heap και ο Φυσική Πέτρα CED ομάδα που παρέχει τον σκληρό εξωραϊσμό, Oxford Planters κατασκευάζουν με το χέρι την ειδική εξωτερική κουζίνα, ο θρυλικός γλύπτης Simon Page και σε καμία περίπτωση και Κήποι που καλλιεργούν όλα τα φυτά.

Μετά το RHS Cardiff, ο κήπος θα μεταφερθεί Ανάπτυξη βετεράνων που εδρεύει στο East Sussex, μια φιλανθρωπική οργάνωση που διοργανώνει μαθήματα κηπουρικής θεραπείας για πρώην στρατιωτικούς άνδρες και γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια.

Πηγή φωτογραφίας: Eoin Delaney, Διεύθυνση Μέσων

Μιλώντας για τον κήπο και την απόφασή του να υποστηρίξει την Perennial, ο σχεδιαστής Peter Donegan λέει:

Το Perennial βοηθά τους ανθρώπους της κηπουρικής να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της κακής σωματικής και ψυχικής υγείας σε έναν κλάδο που απαιτεί δύναμη και ανθεκτικότητα. Ελπίζουμε ότι αυτός ο κήπος θα βοηθήσει στη συνέχιση της συζήτησης για την ψυχική υγεία στον τομέα της κηπουρικής και θα βοηθήσει στη διάδοση της είδησης ότι η Perennial είναι εδώ για να βοηθήσει.

Ο Πολυετής Κήπος έχει σχεδιαστεί κυρίως ως χώρος ψυχαγωγίας με ισορροπία γαστρονομικών χαρακτηριστικών, εποχιακή φύτευση και χώρο για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης με φίλους και οικογένεια. Θα έχει καθαρή, μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση με καθαρές γραμμές, μοντέρνα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και πλούσια φύτευση. Μια φυτεμένη οθόνη παρέχει το σκηνικό στον κήπο, αξιοποιώντας στο έπακρο τον μικρό χώρο και προσθέτοντας κάθετο φυτευμένο ενδιαφέρον. Δείγματα δέντρων και ένα επιλεγμένο μείγμα εποχικής φύτευσης συμπληρώνουν τον εξωραϊσμό με πέτρινη κοπή στο χέρι. Οι υψομετρικές αλλαγές μέσα στον κήπο παρέχουν πρόσθετο ενδιαφέρον και δημιουργούν ένα κομβικό σημείο στον υπερυψωμένο χώρο για διασκέδαση και έναν εξωτερικό χώρο κουζίνας και μπάρμπεκιου.

Η Anita Bates, Διευθύντρια Marketing & Fundraising στην Perennial λέει:

Είναι φανταστικό να έχουμε την ευκαιρία να εκθέσουμε στο RHS Flower Show του Κάρντιφ και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στον Peter για την ακλόνητη υποστήριξη που έχει δείξει στο Perennial εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε εδώ για όποιον εργάζεται ή αποσύρεται από την κηπουρική, τη δασοκομία και τη δενδροκομία σε όλη την Ουαλία, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για εμάς. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να ζητήσουν βοήθεια και χάρη στο The Perennial Garden μπορούμε να πούμε στους επισκέπτες της εκπομπής πώς μπορούν να υποστηρίξουν το Perennial για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή πριν το θέμα τους γίνει κρίση.

Μέσω της σύνδεσης με το Veteran’s Growth, ο Πολυετής Κήπος θα κάνει τον κύκλο του. Όχι μόνο μας προσφέρει μια απίστευτη ευκαιρία να μιλήσουμε στους επισκέπτες για το πώς το Perennial βοηθά τους ανθρώπους στην κηπουρική σε όλη την Ουαλία, αλλά θα συνεχίσει να παρέχει ένα εργαλείο εστίασης και μάθησης για βετεράνους που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη ζωή μετά από ένοπλες συγκρούσεις. Γνωρίζουμε τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει η κηπουρική στην ψυχική υγεία και είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτός ο κήπος θα συνεχίσει να ζει μετά την παράσταση για να βοηθήσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους.

Πρόσθετη Υποστήριξη:

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους για κανένα μεγαλύτερο κέρδος από το να δουν τον κήπο μέχρι την ολοκλήρωση αποφάσισαν να εμπλακούν στην ιστορία αυτού του κήπου και αυτό το ταξίδι από το όνειρο της ημέρας στο Κάρντιφ και στο τελευταίο του σπίτι στο Ανατολικό Σάσεξ δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς εσάς.

Σχετικά με το Perennial:

Το Perennial βοηθά όποιον δημιουργεί ή συντηρεί κήπους, πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλους χώρους πρασίνου. Εάν εργάζεστε με φυτά, δέντρα ή γρασίδι ή εργάζεστε στα μέρη όπου φυτρώνουν, το Perennial είναι η φιλανθρωπία σας. Όλοι όσοι εργάζονται ή συνταξιοδοτούνται από την κηπουρική, τη δασοκομία ή τη δενδροκομία δικαιούνται τη δωρεάν και εμπιστευτική βοήθειά μας, η οποία περιλαμβάνει φιλικές συμβουλές, υποστήριξη και οικονομική βοήθεια.

Η έμπειρη, φιλική και επαγγελματική ομάδα μας βοηθά οικογένειες και άτομα να αντιμετωπίσουν γεγονότα που αλλάζουν τη ζωή τους για όσο διάστημα χρειάζεται. Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν για εμάς και να νιώθουν σίγουροι να επικοινωνήσουν μαζί μας, και φέτος θέλουμε να προσεγγίσουμε περισσότερους ανθρώπους από ποτέ.

Σχετικά με τον Peter Donegan:

Ο Peter Donegan άρχισε να ασχολείται με την κηπουρική σε ηλικία 5 ετών και έχοντας κηπουρέψει όλη του την παιδική ηλικία, συνέχισε να σπουδάζει κηπουρική για 4 χρόνια. Το 2001, σε ηλικία 24 ετών, επέστρεψε στην Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο για να δημιουργήσει την Peter Donegan Landscaping Ltd. Έκτοτε κέρδισε μια σειρά από βραβεία τόσο ως σχεδιαστής όσο και ως εργολάβος για κήπους του 17ου και 18ου αιώνα και εκθεσιακούς κήπους σε εθνικούς διαγωνισμούς.

Τον Νοέμβριο του 2018 ο Peter επιλέχθηκε από μια γαλλική κριτική επιτροπή για να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τον Ιρλανδικό Κήπο Ειρήνης του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου στο Chateau de Peronne στην περιοχή Somme της Βόρειας Γαλλίας και να δει τον κήπο στην αποξηραμένη τάφρο του κάστρου του 13ου αιώνα μέχρι την ολοκλήρωση . Εκτός από τη δουλειά του στον εξωραϊσμό, ο Peter κάνει τακτικά ομιλίες στον κήπο, είναι ομιλητής και MC ζωντανών εκδηλώσεων κηπουρικής και είναι μέλος του The Garden Media Guild. Ζει στο μικρό χωριό Ballyboughal, στη Βόρεια κομητεία του Δουβλίνου, στην Ιρλανδία.

Σχετικά με το Burnham Landscaping:

Η Burnham Landscaping εστιάζει στην παροχή υψηλής ποιότητας κατασκευής κήπων με οδήγηση στον οικιακό τομέα. Ξεκίνησε από τον Ed Burnham, ο οποίος ασχολείται με τον εξωραϊσμό από τα 20 του, από το 2011, ο Ed και η ομάδα του έχουν καταφέρει όχι λιγότερους από 13 κήπους επίδειξης RHS, τον πιο πρόσφατο στο Chelsea Flower Show το 2018.

πολυετής κήπος RHS Cardiff

Έκθεση λουλουδιών RHS Cardiff, 2019:

Το RHS Cardiff είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση στον κήπο του ημερολογίου της Royal Horticultural Society. Εδραιώνομαι Bute Park στην καρδιά του Cardiff City Centre ξεκίνησε το 2005 και διευθύνεται από την Show Manager Anna Skibniewski-Ball.

  • RHS Cardiff Ημερομηνίες: Παρασκευή 12 – Κυριακή 14 Απριλίου 2019
  • Πρωταρχικός χορηγός: Brewin Dolphin

Ανάπτυξη βετεράνων:

Ο Τζέισον Στίβενς είναι βετεράνος του στρατού 16 ετών, ο οποίος απολύθηκε ιατρικά από το MOD το 2016, αφού υπέστη αμφοτερόπλευρη εγκεφαλική διαταραχή που προκλήθηκε από μια τρύπα στην καρδιά του. Έμεινε πλέον με αναπηρίες, τόσο σωματικές όσο και γνωστικές, ο Jason διαγνώστηκε επίσης με PTSD και υποβλήθηκε σε θεραπεία και έκτοτε ανακάλυψε ότι το μόνο πράγμα που φαινόταν ότι είχε οποιαδήποτε επίδραση στην ψυχική του ευεξία ήταν η κηπουρική.

Το 2018 πούλησε την επιχείρησή του για να χρηματοδοτήσει την έναρξη του Veterans‘ Growth. Ο στόχος της φιλανθρωπικής οργάνωσης είναι να παρέχει υποστήριξη και μια θέση στο πρόγραμμα σε κάθε βετεράνο στο Ηνωμένο Βασίλειο που θέλει να παρευρεθεί ή/και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε βοήθεια μέσω άλλων καναλιών

Περαιτέρω σημειώσεις:

  • 1 στους 4 ανθρώπους έχει πρόβλημα ψυχικής υγείας. (Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, Ψυχιατρική Νοσηρότητα (2007)
  • Το συνολικό κόστος των προβλημάτων ψυχικής υγείας στην Ουαλία υπολογίζεται σε 7,2 δισεκατομμύρια £ ετησίως. (Δίκτυο Έρευνας Ψυχικής Υγείας (2009), Προώθηση της ψυχικής υγείας και πρόληψη ψυχικών ασθενειών: η οικονομική περίπτωση για επενδύσεις στην Ουαλία)
  • Το 53% των γυναικών στην Ουαλία υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας χαμηλού επιπέδου. (Γυναίκες σαν εμένα, Υποστήριξη της ευημερίας σε κορίτσια και γυναίκες, Πλατφόρμα 51,2011)
  • Ο αυτοτραυματισμός είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στην Ουαλία, με αποτέλεσμα να γίνονται 6.000 επείγουσες εισαγωγές σε νοσοκομείο ετησίως. (Talk to Me, Στρατηγική μείωσης της αυτοκτονίας και του αυτοτραυματισμού για την Ουαλία, WAG, 2008)
  • 300 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ουαλία, 150.000 άνθρωποι κάνουν σκέψεις αυτοκτονίας. (Talk to Me, Στρατηγική μείωσης της αυτοκτονίας και του αυτοτραυματισμού για την Ουαλία, WAG, 2008)
  • Το 2010-11 έγιναν 11.198 εισαγωγές (εξαιρουμένου του χώρου κράτησης ασφαλείας) σε εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας στην Ουαλία. (Εισαγωγή ασθενών σε εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας, 2010-11, κυβέρνηση της Ουαλίας, 2011)
  • Το ποσοστό αυτοκτονίας για τους άνδρες στην Ουαλία είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο του Ηνωμένου Βασιλείου. (Talk to Me, Στρατηγική μείωσης της αυτοκτονίας και του αυτοτραυματισμού για την Ουαλία, WAG, 2008)

Schreibe einen Kommentar