Tea for Times of Transition: Black Tea and Rooibos

0
Tea for Times of Transition: Black Tea and Rooibos

Έχω φτιάξει πολύ χρόνο για τσάι. Το Αγγλικό Πρωινό τσάι με την αιχμηρή του μπουκιά και την υπερβολική στυπτικότητα και το Vanilla Rooibos με τις καταπραϋντικές του ιδιότητες ήταν τα αγαπημένα μου. Χρειαζόμουν την αυστηρότητα των μαύρων για να βοηθήσω το αναπνευστικό μου σύστημα να παραμείνει ισορροπημένο. Οι συνθήκες κρύου υγρασίας του χειμώνα έχουν ανισορροπήσει το αναπνευστικό μου σύστημα. Τα ιγμόρειά μου είναι λίγο υγρά και μπουκωμένα κάθε πρωί. Το μαύρο τσάι βοηθά να στεγνώσει σημαντικά η υπερβολική υγρασία. Περισσότερο από αυτό, όμως, η απλότητα και η άνεση ενός καλού φλιτζάνι μαύρου τσαγιού με έχουν βοηθήσει να νιώσω παρούσα.

Το τσάι είναι μια άνεση μέσα στο χάος

Η παρουσία είναι σκληρή σε μεταβατικές περιόδους. Είναι δύσκολο να κρατήσω το μυαλό μου συγκεντρωμένο στο πού βρίσκομαι και στο τι κάνω όταν η αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αλλαγή κροταλίζει τα νεύρα μου, μπερδεύει τα συναισθήματά μου και εισάγει νέα που είναι συχνά επώδυνη και δυσάρεστη ή τουλάχιστον άβολη στην αρχή. Εξισορροπεί το παλιό σύστημα αρκετά, οι δομές που δεν λειτουργούν τόσο καλά μπορούν να αφαιρεθούν και να εγκατασταθούν νέες. Μόλις η καινούργια έχει φθαρεί, ίσως αυτές οι νέες δομές να αισθάνονται υπέροχες, αλλά το να φτάσεις εκεί είναι μια μικρή πρόκληση στις καλύτερες μέρες. Η δημιουργία χώρου για μια καθημερινή ώρα τσαγιού μπορεί να προσφέρει ένα όμορφο και απλό σημείο ισορροπίας όταν όλα τα άλλα βρίσκονται σε αναταραχή.

Το μαύρο τσάι καταπραΰνει και τονώνει

Το μαύρο τσάι είναι εδώ και καιρό ένα βρετανικό πρότυπο για την αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων. Το μαύρο τσάι ηρεμεί τα νεύρα ενώ προσφέρει σε όλο το σύστημα λίγη ενεργειακή ώθηση. Μερικοί άνθρωποι μετά βίας παρατηρούν τις διεγερτικές ιδιότητες του μαύρου τσαγιού, ενώ άλλοι μπορούν σχεδόν να φουσκώσουν με ένα μόνο φλιτζάνι…όπως συμβαίνει με τον καφέ. Ο καφές, ωστόσο, έχει μια άξια φήμη για την έντονη διεγερτική του δράση. Η διεγερτική δράση του μαύρου τσαγιού είναι πραγματική, αλλά για τους περισσότερους, η επίδραση είναι πολύ πιο ήπια από αυτή του καφέ. Το μαύρο τσάι έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι γενικά καταπραϋντικό και αναζωογονητικό για τα νεύρα καθώς τα τονώνει. Αυτός είναι μέρος του γιατί οι βρετανοί λαοί το έχουν φθάσει όταν οι καιροί πάνε στραβά. Το μαύρο τσάι προσφέρει συναισθηματική ηρεμία που σας αφήνει την ενέργεια που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να κινείστε.

Το Rooibos καταπραΰνει τα νεύρα

Το Rooibos και η βανίλια με κρατούν υγιή όταν η ζωή μου αλλάζει. Καθώς αντιμετωπίζω όλα τα αντικρουόμενα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου μέλη της οικογένειας ή της κοινότητας, το rooibos και η βανίλια δίνουν ένα διάλειμμα στο υπερδιεγερμένο νευρικό μου σύστημα. Ο Rooibos χαλαρώνει στην ψυχή. Σκάβει κάτω από το άγχος και καταπραΰνει το υποκείμενο έδαφος, κάνοντάς το να αισθάνεται λιγότερο σαν να τρέμει η γη και περισσότερο σαν να είναι απλώς ένας ζεφύριος που θα περάσει, αφήνοντας μόνο τα πράγματα που πραγματικά χρειαζόμαστε και θέλουμε στη ζωή μας ακόμα στέκεται. Το Rooibos με βοηθάει να αναγνωρίσω ότι αυτή η μετάβαση, αν και μπορεί να έρχεται νωρίτερα από ό,τι περίμενα, είναι τέλεια χρονομετρημένη και απολύτως η καλύτερη γέφυρα προς τη ζωή που όλοι θέλουμε. Στην ησυχία ενός φλιτζανιού Rooibos, έχω την ικανότητα να αναλογιστώ τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν, να δω τις απώλειες και τα κέρδη με μια ήρεμη προοπτική και να αφήσω τις συναισθηματικές παλίρροιες να κυλήσουν όπως ακριβώς θα κυλήσουν χωρίς να αισθάνομαι τόσο ταλαιπωρημένος από αυτές .

Το καθημερινό τσάι προσφέρει ένα σημείο εξισορρόπησης

Οι μικρές τελετουργίες που κάνω, όπως το πρωινό και το απογευματινό τσάι, βοηθούν στη διευκόλυνση των μεταβάσεων. Η αστάθεια μειώνεται κατά κάποιο τρόπο από την απλότητα της παρασκευής και της πρόσληψης ενός φλιτζανιού τσαγιού. Οι επόμενοι μήνες θα είναι συναρπαστικοί. Θα δούμε πολλές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής. Με λίγη τύχη και πολλή υποστήριξη, όλοι θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα κομμάτια νωρίτερα. Αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι το μαύρο τσάι ή το τσάι rooibos θα σας εξασφαλίσουν μια εύκολη μετάβαση σε ό,τι είναι επόμενο στη ζωή σας, μπορώ να σας πω ότι είναι δύο από τους καλύτερους υποστηρικτές που γνωρίζω για περιόδους Μετάβασης.

Μάθετε να συνδυάζετε το δικό σας τσάι, φτιάχνετε τα καλύτερα αφεψήματα βοτάνων και βρείτε νέες συνταγές αναζητώντας Τσάι στο The Practical Herbalist.

Schreibe einen Kommentar