5 τροφές που μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα άγχους σας

1
5 τροφές που μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα άγχους σας

Το φαγητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανακούφιση μερικές φορές, εάν αισθάνεστε επιπλέον άγχος ή χρειάζεστε ένα διάλειμμα. Ένα κομμάτι σοκολάτας ή ίσως τα αγαπημένα σας πατατάκια μπορεί να φαίνεται σαν η λύση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα άγχους χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Ας δούμε 5 τροφές που μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα άγχους σας.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορο καρδιακό παλμό και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να πυροδοτήσουν επίπεδα στρες και άγχους, προκαλώντας την αύξηση τους. Εάν καταναλώνετε καφεΐνη αργά την ημέρα, μπορεί επίσης να επηρεάσει το πόσο καλά κοιμάστε, οδηγώντας σε στρες που προκαλείται από την κόπωση. Επομένως, είναι καλύτερο να περιοριστείτε σε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι τεχνικά κατασταλτικό, που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ηρεμιστικό. Ωστόσο, εάν καταναλωθεί σε υπερβολική ποσότητα, το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους ή άγχους σας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες καθώς το αλκοόλ φεύγει από το σώμα σας. Μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα σεροτονίνης, η οποία μπορεί επίσης να συμβάλει σε αισθήματα δυστυχίας και κατάθλιψης.

Επεξεργασμένο κρέας

Τα αλλαντικά, τα χοτ ντογκ, τα λουκάνικα και το βοδινό κρέας, είναι όλα παραδείγματα επεξεργασμένων κρεάτων που μπορούν να προκαλέσουν άγχος. Αυτά τα τρόφιμα είναι γεμάτα με συντηρητικά και νάτριο, τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα ενέργειας και να αυξήσουν τα επίπεδα στρες. Είναι καλύτερα να επιλέγετε πιο άπαχα κρέατα που είναι πιο υγιεινά.

Ζάχαρη

Η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αιχμές στα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία είναι μια ορμόνη γνωστή ως ορμόνη του στρες. Όταν τα επίπεδα κορτιζόλης σας αυξάνονται, τείνει να υπάρχει μια ανισορροπία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι που σας κάνει να νιώθετε επιπλέον άγχος.

Αλας

Το αλάτι είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε περισσότερη γεύση στο φαγητό σας. Ωστόσο, η περίσσεια νατρίου μπορεί να προκαλέσει περισσότερο άγχος στην καρδιά σας, με αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα στρες. Προσπαθήστε να καταναλώνετε όσο το δυνατόν λιγότερο αλάτι για να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας παραμένει ήρεμο και χαλαρό.

Για να μάθετε περισσότερες υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος υγιεινά, επισκεφτείτε το πλησιέστερο κέντρο Herbal One και μιλήστε με έναν από τους διατροφικούς μας συμβούλους.

Αν σας άρεσε αυτό το ιστολόγιο, ρίξτε μια ματιά σε αυτό στο „Πώς η εικόνα σώματος μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία“.

Schreibe einen Kommentar