5 τροφές που βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου

0
5 τροφές που βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου

Ο εγκέφαλός σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα στο σώμα σας. Πρέπει να το φροντίζετε για να εκτελεί τις πολλές σωματικές του λειτουργίες καθημερινά. Οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου σας εάν γνωρίζετε ποιες είναι ευεργετικές.

Εδώ είναι 5 τροφές που βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου.

Λιπαρά Ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά βοηθούν στη δημιουργία μεμβρανών γύρω από τα κύτταρα του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών κυττάρων. Έτσι, μπορούν να βοηθήσουν τη δομή των εγκεφαλικών κυττάρων σας, γνωστών ως νευρώνες. Τα λιπαρά ψάρια μπορούν επίσης να βελτιώσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, κάτι που μπορεί να βελτιώσει τις ικανότητες σκέψης. Ο σολομός και ο τόνος είναι παραδείγματα λιπαρών ψαριών που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν βιταμίνη Ε, η οποία βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου σας. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων σας. Θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε καστανό ρύζι, πλιγούρι βρώμης ή ζυμαρικά ολικής αλέσεως στην καθημερινή σας διατροφή για να λαμβάνετε την ημερήσια δόση βιταμίνης Ε.

Αυγά

Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη Β-6, βιταμίνη Β-12 και φολικό οξύ. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της συρρίκνωσης του εγκεφάλου και στην καθυστέρηση της γνωστικής έκπτωσης. Μπορείτε να συμπεριλάβετε αυγά στο πρωινό σας, ή ακόμα και σε μερικές συνταγές για δείπνο, για να δώσετε στον εγκέφαλό σας περισσότερες από αυτές τις βιταμίνες.

Φυλλώδη λαχανικά

Το μπρόκολο, το κολάρο, το σπανάκι και το λάχανο περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Κ, λουτεΐνη, βήτα καροτίνη και φυλλικό οξύ. Αυτά μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου σας σχηματίζοντας υγιές λίπος μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα και βελτιώνοντας τη μνήμη σας.

Κουρκούμη

Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που μπορείτε να το συμπεριλάβετε σε διάφορα πιάτα ακόμα και σε καφέδες. Είναι ένα σκούρο κίτρινο μπαχαρικό που βρίσκεται στη σκόνη κάρυ. Ο κουρκουμάς έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να εισέλθουν απευθείας στον εγκέφαλο. Τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία του εγκεφάλου περιλαμβάνουν τη βελτίωση της μνήμης, τη μείωση της εμφάνισης της κατάθλιψης και την προώθηση της ανάπτυξης νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

Για να μάθετε περισσότερα για τη διατήρηση της υγείας του σώματός σας, επισκεφτείτε το πλησιέστερο κέντρο Herbal One και μιλήστε με έναν από τους διατροφικούς μας συμβούλους.

Αν σας άρεσε αυτό το ιστολόγιο, ρίξτε μια ματιά σε αυτό στο „4 τρόποι για να τρώτε πιο υγιεινά εάν είστε πολύ απασχολημένοι“.

Schreibe einen Kommentar