5 τροφές που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση του φουσκώματος

2
5 τροφές που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση του φουσκώματος

Η ελαχιστοποίηση του φουσκώματος μπορεί να είναι δύσκολη. Θα μπορούσε να προκληθεί από ορμονικές ανισορροπίες ή δυσπεψία. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να προκληθεί από ορισμένα τρόφιμα που τρώτε.

Ας δούμε 5 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση του φουσκώματος.

αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα κάλιο. Το σώμα σας χρησιμοποιεί κάλιο για να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων του νατρίου. Τα επίπεδα νατρίου σας ελέγχουν πόσο νερό κρατά το σώμα σας. Εάν το σώμα σας έχει ισορροπημένα επίπεδα νατρίου, τότε δεν θα είστε τόσο φουσκωμένοι. Έτσι, η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα επίπεδα νατρίου και το φούσκωμα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες βοηθούν το σώμα σας να απομακρύνει την περίσσεια νατρίου και να μειώσει κάθε φλεγμονή. Έχουν επίσης πολλές διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη δυσκοιλιότητα. Όπως τα αβοκάντο, οι μπανάνες έχουν επίσης τόνους καλίου, βοηθώντας τα επίπεδα νατρίου σας.

Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να σας δώσει στο σώμα μια τεράστια ώθηση ενυδάτωσης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την πέψη σας βοηθώντας τα τρόφιμα να ρέουν ομαλά στο σώμα σας. Το σέλινο περιέχει επίσης φλαβονοειδή που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή στο έντερο σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε αδυνατισμένοι και ενυδατωμένοι καθώς ελαχιστοποιεί το φούσκωμα.

Μέντα

Η κατανάλωση ενός τσαγιού μέντας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να χαλαρώσει και να αποσυμπιεστεί. Επιπλέον, βοηθά στη χαλάρωση των μυών στο πεπτικό σας σύστημα. Όταν οι μύες σας είναι χαλαροί, μπορείτε να περάσετε αέρια πολύ πιο εύκολα για να ανακουφίσετε τυχόν φούσκωμα στο στομάχι.

Μάραθο

Ο μάραθος περιέχει μια ένωση που μπορεί να χαλαρώσει κάθε σπασμό στο πεπτικό σας σύστημα. Εάν το σώμα σας έχει λιγότερους σπασμούς, τότε τα αέρια μπορούν να περάσουν από το έντερό σας με ελάχιστα προβλήματα. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας δεν θα αισθάνεται τόσο φουσκωμένο. Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μάραθο για φούσκωμα είναι να το μουλιάζετε σε ζεστό νερό και να το πίνετε ως τσάι.

Για να μάθετε περισσότερες υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος υγιεινά, επισκεφτείτε το πλησιέστερο κέντρο Herbal One και μιλήστε με έναν από τους διατροφικούς μας συμβούλους.

Αν σας άρεσε αυτό το ιστολόγιο, ρίξτε μια ματιά σε αυτό στο, «Η καλύτερη τροφή για να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο».

Schreibe einen Kommentar