5 Οφέλη από το περπάτημα με κλίση

0
5 Οφέλη από το περπάτημα με κλίση

Περπάτημα με κλίση μπορώ όχι μόνο καίτε λίπος, αλλά σας βοηθά να χτίσετε άπαχο μυ σε όλο το σώμα σας. Μπορεί να γίνει στο σπίτι, αν έχετε διάδρομο ή σε κοντινό λόφο. Δεν χρειάζεστε γυμναστήριο για να περπατήσετε με κλίση και μπορείτε να το κάνετε σε οποιονδήποτε καιρό και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Ας δούμε 5 πλεονεκτήματα του ανηφορικού περπατήματος.

Μειωμένος κίνδυνος τραυματισμού

Το περπάτημα σε κλίση μειώνει την πίεση που ασκείται στις αρθρώσεις σας. Επιπλέον, το περπάτημα με κλίση παρέχει διάταση στους αχίλλειους τένοντες και τις γάμπες σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει αν έχετε προβλήματα στα πόδια. Έτσι, θα περπατάτε ενώ ασκείτε λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις σας, δίνοντάς σας την απόλυτη προπόνηση.

Αυξημένη Αντοχή

Όταν περπατάτε σε ανηφόρα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι περπατάτε για περισσότερη ώρα. Με αυτόν τον τρόπο, οι πνεύμονες, η καρδιά και ο εγκέφαλός σας γίνονται πιο ρυθμισμένοι και ισχυρότεροι. Επιπλέον, οι γάμπες και το άνω μέρος των μηρών σας θα μπορούν να κινούνται πιο γρήγορα και να περπατούν περισσότερο λόγω της αύξησης της αντοχής. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί στο μέλλον.

Καύση θερμίδων

Όταν περπατάτε σε ανηφόρα, αυξάνετε την ένταση της προπόνησής σας. Επομένως, το σώμα σας εργάζεται πολύ πιο σκληρά για να συνεχίσει να κινείται. Ως αποτέλεσμα, καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας. Λάβετε υπόψη ότι το επίπεδο κλίσης και η ταχύτητα μπορεί να επηρεάσει πόσες επιπλέον θερμίδες καίτε σε σύγκριση με το περπάτημα σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Μυϊκή οικοδόμηση

Όταν περπατάτε σε ανηφόρα, παρατηρείτε πώς οι γάμπες σας μπορεί να εργάζονται λίγο πιο σκληρά; Αυτή η προπόνηση αυξάνει την ενεργοποίηση των μυών των ποδιών, η οποία δουλεύει περισσότερο τους μύες στις γάμπες, τους μηριαίους και τους γλουτούς από το περπάτημα σε κλίση. Τα πόδια σας μπορεί να γίνουν πολύ αδύνατα από το περπάτημα με κλίση καθώς οι μύες σας δουλεύονται και τεντώνονται.

Για να μάθετε περισσότερες υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος υγιεινά, επισκεφτείτε το πλησιέστερο κέντρο Herbal One και μιλήστε με έναν από τους διατροφικούς μας συμβούλους.

Αν σας άρεσε αυτό το ιστολόγιο, ρίξτε μια ματιά σε αυτό στο „5 τρόφιμα που μπορούν να καταστείλουν την πείνα“.

Schreibe einen Kommentar