5 Οφέλη από την κατανάλωση σταφυλιών

1
5 Οφέλη από την κατανάλωση σταφυλιών

Τα σταφύλια είναι το τέλειο γρήγορο και νόστιμο σνακ. Όχι μόνο είναι αναζωογονητικά, αλλά μπορεί να είναι και χορταστικά. Και έρχονται σε διαφορετικά χρώματα και ακόμη και διαφορετικές γεύσεις.

Εδώ είναι 5 οφέλη από την κατανάλωση σταφυλιών.

Λύνει τη δυσκοιλιότητα

Εάν αισθάνεστε δυσκοιλιότητα, δοκιμάστε να πιείτε μερικά σταφύλια. Είναι φορτωμένα με φυτικές ίνες και νερό, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τακτικές τις κινήσεις του εντέρου σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να μην αισθάνεστε δυσκοιλιότητα τόσο συχνά και θα έχετε κάποια επιπλέον ενυδάτωση.

Διατηρεί την υγεία των ματιών

Τα σταφύλια περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Και τα δύο αυτά έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την υγεία των ματιών και προστατεύουν από τις ακτίνες UV ή τις ακτίνες. Βελτιώνουν επίσης το οξειδωτικό στρες και οποιαδήποτε πιθανή βλάβη στον αμφιβληστροειδή σας. Μπορεί επίσης να έχετε μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξετε καταρράκτη. Τα σταφύλια μπορεί να είναι το ιδανικό σνακ εάν εργάζεστε μπροστά σε υπολογιστή για να προσφέρετε στα μάτια σας λίγη επιπλέον προστασία.

Μειώνει την Ακμή

Δεδομένου ότι τα σταφύλια είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και της δημιουργίας ακμής. Οι σπόροι στα σταφύλια βοηθούν στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων και στην ελαστικότητα του δέρματος. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας νιώθει πιο ενυδατωμένο λόγω του επιπλέον νερού που λαμβάνετε από τα σταφύλια.

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Τα σταφύλια έχουν και φυτικές ίνες και κάλιο. Αυτές είναι και οι δύο πηγές που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη των καρδιακών σας λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της αρτηριακής σας πίεσης. Ορισμένα συστατικά στα σταφύλια, όπως η ρεσβερατρόλη και η κερσετίνη, μπορούν επίσης να βελτιώσουν το συνολικό καρδιαγγειακό σας σύστημα. Μπορούν να το προστατεύσουν από φλεγμονές και οξειδωτική βλάβη.

Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

Τα σταφύλια περιέχουν όντως μέτρια ποσότητα ζάχαρης. Όμως, είναι φυσικά σάκχαρα σε σύγκριση με τα ελεύθερα σάκχαρα, και επίσης κατατάσσονται χαμηλά στον γλυκαιμικό δείκτη. Έτσι, μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, διατηρώντας σας υγιείς.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση της υγείας του σώματός σας, επισκεφτείτε το πλησιέστερο κέντρο Herbal One και μιλήστε με έναν από τους διατροφικούς μας συμβούλους.

Αν σας άρεσε αυτό το ιστολόγιο, ρίξτε μια ματιά σε αυτό στο „4 Οφέλη από την προσθήκη τζίντζερ σε χυμούς ή σμούθι“.

Schreibe einen Kommentar