4 Οφέλη από την προσθήκη τζίντζερ σε χυμούς ή smoothies

2
4 Οφέλη από την προσθήκη τζίντζερ σε χυμούς ή smoothies

Το τζίντζερ είναι ένα από τα πιο υγιεινά μπαχαρικά. Η ξεχωριστή του γεύση μπορεί να νοστιμίσει κάθε γεύμα και χρησιμοποιείται σε διάφορα πιάτα. Ωστόσο, το τζίντζερ είναι πολύ δυνατό όταν το έχει μόνο του. Έτσι, η προσθήκη του σε χυμούς ή smoothies έχει γίνει δημοφιλής καθώς δεν μπορείτε να δοκιμάσετε το τζίντζερ όταν αναμιγνύεται με άλλα φρούτα και λαχανικά.

Ας δούμε 4 οφέλη από την προσθήκη τζίντζερ σε χυμούς ή smoothies.

Απώλεια βάρους

Το τζίντζερ μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους απώλειας βάρους πιο γρήγορα. Έχει την ικανότητα να μειώνει τη φλεγμονή και να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε πιο αδύνατοι και να καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιταχύνει επίσης την πέψη, κάτι που μπορεί να βοηθήσει το έντερο σας να παραμείνει υγιές.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Είχατε ποτέ ένα εμβόλιο τζίντζερ όταν ήσασταν άρρωστος; Λοιπόν, το τζίντζερ χρησιμοποιείται συνήθως για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από γρίπη ή κρυολόγημα. Ένα από τα συστατικά του τζίντζερ είναι η τζίντζερόλη, η οποία υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Έχει αντιβακτηριακές αντιικές ιδιότητες που καταπολεμούν τα βακτήρια στο σώμα σας. Εάν θέλετε να παραμείνετε εξαιρετικά υγιείς, προσθέτοντας ένα σφηνάκι τζίντζερ στο smoothie ή τον χυμό σας μπορεί να δώσει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα την επιπλέον ώθηση.

Καταπραΰνει τους Μύες

Εάν είστε αρκετά δραστήριοι, το να έχετε πόνους στους μύες μπορεί να είναι συχνό φαινόμενο. Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο ή την ένταση που μπορεί να έχετε από την άσκηση. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού προφλεγμονωδών ενώσεων στις αρθρώσεις σας. Το τζίντζερ μπορεί να συγκριθεί με άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Ωστόσο, αυτή είναι μια φυσική θεραπεία που δεν απαιτεί ιατρική συνταγή.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Ένα από τα οφέλη του τζίντζερ είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αγγειοδιασταλτικό, πράγμα που σημαίνει ότι διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα σας, με αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχει επίσης κάλιο, το οποίο λέγεται ότι μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση της υγείας του σώματός σας, επισκεφτείτε το πλησιέστερο κέντρο Herbal One και μιλήστε με έναν από τους διατροφικούς μας συμβούλους.

Αν σας άρεσε αυτό το ιστολόγιο, ρίξτε μια ματιά σε αυτό στο „Γιατί πρέπει να έχετε πρωτεΐνη στο σώμα σας“.

Schreibe einen Kommentar