3 Συμβουλές για το πώς να συνεργαστείτε με τον λογοθεραπευτή του παιδιού σας

3 Συμβουλές για το πώς να συνεργαστείτε με τον λογοθεραπευτή του παιδιού σας

September 19, 2022 0 Von admin

Αναζητάτε συμβουλές για το πώς να συνεργαστείτε με έναν λογοθεραπευτή για να υποστηρίξετε καλύτερα την πρόοδο του παιδιού σας στη λογοθεραπεία στο σπίτι; Μην ψάχνετε άλλο! Σύμφωνα με την Εθνικό Ινστιτούτο Κώφωσης και Άλλων Διαταραχών Επικοινωνίας, (NIH), το 7,7% των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια διαταραχή που σχετίζεται με τη φωνή, την ομιλία, τη γλώσσα ή την κατάποση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί γονείς που αναρωτιούνται πώς να αντιμετωπίσουν τις διαταραχές ομιλίας και ομιλίας και πώς να συνεργαστούν με λογοπαθολόγους (SLPs).

Η Guest Speaker Macey Riggs μοιράζεται τις συμβουλές της σχετικά με την εργασία με επαγγέλματα επικοινωνίας για το παιδί σας με αναπηρίες:

Μια μελέτη σχετικά με τις διαγνωσμένες αναπτυξιακές δυσκολίες μεταξύ των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι το 17% των παιδιών ηλικίας 3 έως 17 ετών είχαν αναπτυξιακή αναπηρία. Συχνά, αυτή η πάθηση οδηγεί σε εξασθένηση και διαταραχή του λόγου ή της γλώσσας. Δεν είναι ασυνήθιστο τα παιδιά με αναπηρίες να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στη γλώσσα και την επικοινωνία. Αυτές οι προκλήσεις στηρίζουν τις ανησυχίες των γονέων σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων ομιλίας των παιδιών τους με αναπηρίες.

Τα προβλήματα ομιλίας περιλαμβάνουν την ικανότητα του παιδιού να μιλάει άπταιστα. Οι γονείς μπορούν να παρατηρήσουν διαταραχές μέσω προστιθέμενων, παραλειφθέντων και αντικατασταθέντων ήχων και στη χρήση χειρονομιών. Τα εμπόδια στην ομιλία επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το παιδί σας επικοινωνεί και κοινωνικοποιείται. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το παιδί σας δυσκολεύεται να απαντήσει σε ερωτήσεις ή να διαβάζει δυνατά. Είναι φυσικό για τους γονείς να ανησυχούν για τη δυσκολία του παιδιού τους να εκφραστεί — ειδικά όταν οι σκέψεις ή οι ανάγκες του παιδιού δεν μπορούν να αναγνωριστούν αμέσως.

Ευτυχώς, η συνεργασία με έναν λογοθεραπευτή δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να εφαρμόσουν εξατομικευμένα σχέδια για να προωθήσουν τα καλύτερα αποτελέσματα για το παιδί τους. Λογοπαθολόγοι (SLPs) βοηθήστε τους γονείς να αναγνωρίσουν ορισμένα μοτίβα ομιλίας και συμπεριφορές. Οι γονείς μπορούν στη συνέχεια να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των τομέων με τους οποίους αγωνίζεται το παιδί τους.

Ακολουθούν τρεις χρήσιμες συμβουλές για τη συνεργασία με επαγγελματίες επικοινωνίας για το παιδί σας με αναπηρίες:

1. Δημιουργήστε ένα σχέδιο συνεργασίας.

Μια συνεργατική προσέγγιση βοηθά στην αντιμετώπιση και πιθανή ελαχιστοποίηση προβλημάτων στην ομιλία. Η ομαδική εργασία επιτρέπει την απρόσκοπτη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ λογοθεραπευτών και γονέων. Μια μελέτη από τις Griselda Jane και Harini Tunjungsari το 2015 διαπίστωσε ότι η συμμετοχή των γονέων στη λογοθεραπεία είναι απαραίτητη και ότι ο ανοιχτός διάλογος είναι απαραίτητος για την παροχή καλύτερων αποτελεσμάτων σε παιδιά με διαταραχές λόγου.

Οι γονείς θα πρέπει να είναι διαφανείς σχετικά με τους πόρους τους, όπως ο χρόνος, η υποστήριξη και οι δεξιότητες, καθώς καθορίζουν το δικό τους επίπεδο συμμετοχής στη διαδικασία συν-σχεδιασμού ενός σχεδίου λογοθεραπείας για τα παιδιά τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι γονείς μπορούν επίσης να αποσαφηνίσουν τον ρόλο ή τις ευθύνες τους στην εφαρμογή στρατηγικών. Μερικοί γονείς θα φτάσουν στο να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο αισθητήριο δωμάτιο για το παιδί τους, ενώ άλλοι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εφαρμόσουν όλες τις μικρότερες (ευκολότερες) συμβουλές του λογοθεραπευτή τους στο σπίτι.

Οι λογοθεραπευτές μπορούν επίσης να παρέχουν λογικές προτάσεις με βάση τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε στο παιδί σας ή πόσο είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σε θεραπείες. Τελικά, μπορούν να δημιουργηθούν στοχευμένοι στόχοι με βάση την αμοιβαία κατανόηση των προσδοκιών και των προτιμήσεων της κάθε πλευράς.

2. Κάντε ερωτήσεις στον λογοθεραπευτή σας.

Όπως είναι λογικό, θα υπάρχουν πολυάριθμες ανησυχίες που θα θέλετε να προβάλετε καθώς διαμορφώνετε σχέδια θεραπείας ή το παιδί σας. Μπορεί επίσης να έχετε κάποιες συστάσεις ή προτιμήσεις να μοιραστείτε με τον λογοθεραπευτή σας καθώς αρχίζουν να εργάζονται με το παιδί σας. Οι γονείς θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στη διαβούλευση με επαγγελματίες της επικοινωνίας σχετικά με τις ανησυχίες και τις αβεβαιότητές τους. Μαζί με τον λογοθεραπευτή του παιδιού σας, θα μπορείτε να δημιουργήσετε στρατηγικές για την προώθηση των βέλτιστων εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων για τα παιδιά σας με αναπηρίες. Με το να είναι προορατικοί και ειλικρινείς, οι γονείς μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για την επίλυση προβλημάτων και τις στρατηγικές υποστήριξης. Ομοίως, αυτό βοηθά τους λογοθεραπευτές να προσαρμόσουν τις συστάσεις τους ανάλογα.

3. Ενισχύστε τις στρατηγικές λογοθεραπείας στο σπίτι.

Οι στρατηγικές επικοινωνίας μπορούν να εξασκηθούν τακτικά εάν τις ενσωματώσετε στη ζωή του σπιτιού σας. Οι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν και να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες λογοθεραπείας του παιδιού τους στο σπίτι για να εξασκήσουν τις νέες του δεξιότητες ομιλίας και να μειώσουν τυχόν νευρικότητα. Η λογοθεραπεία μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική και μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Την επόμενη φορά που θα κάνετε κάτι διασκεδαστικό με την οικογένειά σας, φροντίστε να συμπεριλάβετε μερικά λογοθεραπεία δεξιότητες!

Ο λογοθεραπευτής του παιδιού σας μπορεί να σας ζητήσει να βοηθήσετε το παιδί σας να εξασκήσει τις γλωσσικές του δεξιότητες εμπλέκοντάς το συχνά σε συζητήσεις. Μπορείτε επίσης να μοντελοποιήσετε στρατηγικές επικοινωνίας, όπως η χρήση συγκεκριμένης γλώσσας με σαφή και συνοπτική διατύπωση. Η αφήγηση παραμυθιών με οπτικά βοηθήματα, όπως κάρτες με εικόνες ή βιβλία με παραμύθια, μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εξασκηθείτε στους ήχους της ομιλίας. Μπορείτε ακόμη και να περάσετε μαζί τις εργασίες για το σχολείο και να εξασκήσετε τους στόχους ομιλίας τους.

Οι γονείς των παιδιών με αναπηρίες διαδραματίζουν απίστευτα σημαντικό ρόλο στο να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους μπορούν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Ας ελπίσουμε ότι οι παραπάνω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις σωστές παρεμβάσεις με τη βοήθεια επαγγελματιών επικοινωνίας.

Γράφτηκε από τον Macey Riggs για τη διδασκαλίαexceptionalthinkers.com