Υγεία καρδιάς: Κακάο για φλεγμονή

1
Υγεία καρδιάς: Κακάο για φλεγμονή

Το κακάο είναι μια από τις πιο θεϊκές λιχουδιές που δίνω στον εαυτό μου τακτικά. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, καθιστώντας το μια από τις πιο υγιεινές απολαύσεις που μπορούμε να επιλέξουμε και η τόνωση που προσφέρει είναι ήπια σε σύγκριση με τον καφέ ή ακόμα και την κόλα. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το κακάο συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο υγιεινών για την καρδιά και της κακής χοληστερόλης που είναι διαθέσιμες.

Οι ερευνητές συνδέουν το κακάο με την αγγειακή υγεία και πολλά άλλα

Την τελευταία δεκαετία περίπου έχει γίνει ένας τόνος ερευνών για το κακάο, το κακάο και τη σοκολάτα. Τα αποτελέσματα έχουν αναφερθεί καλά σε πολλές δημοσιεύσεις για την υγεία και την ευεξία μαζί με επιστημονικά, διατροφικά, ακόμη και επιχειρηματικά περιοδικά. Το συντομότερο είναι ότι οι ερευνητές ανακαλύπτουν ότι τα αντιοξειδωτικά του κακάο, που ονομάζονται φλαβανόλες, συνδέονται με αυξημένη κυκλοφορία, μειωμένη συστηματική φλεγμονή, αυξημένη γνώση και μνήμη και μειωμένη LDL χοληστερόλη (κακή χοληστερόλη). Το κακάο, γενικά, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά το νευρικό σύστημα να χαλαρώσει, ενώ προσφέρει ήπια διέγερση παρόμοια με το επίπεδο διέγερσης που προσφέρει το Αιθέριο Έλαιο Δενδρολίβανου.

Όταν το δούμε ως σύνολο, οι ερευνητές δεν είναι τόσο ξεκάθαροι για το πόσο καλά το κακάο επιτυγχάνει όλα τα αποτελέσματα που του αποδίδονται. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutrition, ορισμένες μελέτες κάλυψαν τη σοκολάτα, άλλες το κακάο και άλλες το κακάο. Η διαφορά μεταξύ των τριών είναι σημαντική όταν αναζητάτε κάτι περισσότερο από μια νόστιμη απόλαυση.

Σοκολάτα, κακάο, κακάο… Ποια είναι η διαφορά;

Η σοκολάτα, ίσως η πιο δημοφιλής και γνωστή από τις τρεις, συνδυάζει λίπος, ζάχαρη και κακάο σε μια νόστιμη απόλαυση διαφορετικής έντασης. Οι πιο μαύρες σοκολάτες έχουν περισσότερο κακάο, και επομένως δυνητικά περισσότερες φλαβανόλες, από τις σοκολάτες γάλακτος ή πιο ανοιχτόχρωμες. Το κακάο είναι τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των κόκκων κακάο, που ονομάζονται επίσης μύτη, για την αφαίρεση ορισμένων από τα φυσικά λίπη (βούτυρο κακάο). Οι μέθοδοι επεξεργασίας για τη δημιουργία κακάο ποικίλλουν, κάτι που έχει να κάνει πολύ με τη μεταβλητότητα των επιπέδων φλαβανόλης στα κακάο. Το κακάο είναι το φασόλι του Theobroma κακάο δέντρο. Είναι η πιο αγνή, η πιο φυσική εκδοχή των τριών.

Ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι το κακάο είναι το καλύτερο στοίχημα εάν θέλετε να αξιοποιήσετε τα βέλτιστα οφέλη για την υγεία. Μια μελέτη πρότεινε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα που λαμβάνονται με κακάο μειώνουν τα αποτελέσματα, ενώ άλλες μελέτες πρότειναν ότι δεν έχει μεγάλη σημασία αν παίρνετε τα δικά σας ως σοκολάτα, κακάο (με γάλα) ή κακάο στην πιο παραδοσιακή δυνατή μορφή. Πιστεύω ότι το καλύτερο φάρμακο είναι αυτό που θα πάρετε…και ελπίζω να απολαύσετε!

Το κακάο συναντά το καλύτερο της Αγιουρβέδα: Ghee

Γι‘ αυτό μου αρέσει να επιδίδομαι σε διάφορες συνταγές με κακάο, συμπεριλαμβανομένης αυτής για κακάο + γκι. Το γκι, το οποίο είναι, πράγματι, γαλακτοκομικό προϊόν, ονομάζεται επίσης καθαρό βούτυρο. Η παρασκευή γκι είναι απλή. απλά λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ροδίσουν όλα τα στερεά του γάλακτος (που δημιουργούν την ελαφρώς ξινή γεύση στο βούτυρο που είναι συχνά ανεπαίσθητη ή σχεδόν έτσι) να ροδίσουν και να απομακρυνθούν από τα λάδια και τα λίπη. Τα στραγγισμένα αποτελέσματα είναι γκι.

Σύμφωνα με την Αγιουρβεδική παράδοση, το ghee είναι γενικά υγιεινό για όλους τους τύπους σώματος και σύστασης. Θεωρείται εξουδετερωτικό και υποστηρικτικό όλων των τύπων σύστασης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της μνήμης και της γνώσης, στη βελτίωση της πέψης και ακόμη και στην ενίσχυση της σεξουαλικότητας. Τα φαινολικά αντιοξειδωτικά οξέα, τα οποία είναι τα άφθονα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο ghee, συνδέονται με την προστασία από τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη, την οστεοπόρωση και μια ποικιλία εκφυλιστικών νευρολογικών παθήσεων, που υποστηρίζουν πολλές από τις παραδοσιακές χρήσεις στις οποίες βασίζονται οι επαγγελματίες της Αγιουρβέδα εδώ και αιώνες. . Στο μυαλό μου, αυτό κάνει το ghee τον τέλειο συνεργάτη για κακάο.

Στην πρακτική μου, η ευημερία προέρχεται από τις συχνά λεπτές και μικρές αλλαγές τρόπο ζωής που υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη υγεία. Μια κανονική δόση κακάο είναι το κλειδί για το δικό μου τρόπο ζωής, όπως ελπίζω να γίνει και στον δικό σου. Αυτή η συνταγή για Ghee + Κακάο μπορεί να σας βοηθήσει στο δρόμο σας. Απολαμβάνω!

Το κλειδί για να φτιάξεις ένα πραγματικά παρακμιακό κακάο, κατά τη γνώμη μου, είναι να συνδυάσεις ένα νόστιμο λίπος με καραμελωμένη ζάχαρη στη διαδικασία. Οι παλιές ευρωπαϊκές συνταγές περιελάμβαναν συχνά λίγο βούτυρο, που είναι περίπου μια κουταλιά της σούπας. Έχω συμπεριλάβει βούτυρο πολλές φορές, αλλά το ghee κάνει μια πιο θρεπτική και δυνητικά πιο υγιεινή επιλογή. Εάν έχετε πρόσβαση σε βιολογικό βούτυρο κακάο, δίκαιου εμπορίου, ίσως θέλετε να το δοκιμάσετε. Στο βορειοαμερικανικό μου κλίμα, το βιολογικό βούτυρο είναι πολύ πιο προσιτό, οπότε αυτή είναι η προσωπική μου επιλογή. Η καραμελοποίηση της ζάχαρης της δίνει μια πλούσια, ελαφρώς ξηρή γεύση παρόμοια με αυτή της καραμέλας. Στο κακάο, προσθέτει μια νέα, πλούσια στρώση γεύσης που αγαπώ.

Συστατικά

 • 1/4 κουτ. καρδάμωμα
 • 3 κ.σ. κακάο
 • 1-2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
 • 1-2 κ.σ γκι
 • Παύλα κανέλα
 • 10 ουγκιές. γάλα σόγιας ή παρόμοια

Εξοπλισμός

 • Μεζούρες και κουτάλια
 • Χτυπάμε για ανακάτεμα
 • Κατσαρόλα και πηγή θερμότητας

Οδηγίες

 1. Λιώστε το Ghee.
 2. Καραμελώστε τη μαύρη ζάχαρη, χτυπώντας τη με το σύρμα για να βεβαιωθείτε ότι έχει ενωθεί καλά.
 3. Προσθέστε το κακάο και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
 4. Προσθέστε το γάλα σόγιας κάθε φορά, χτυπώντας το καλά στην πάστα κακάο μέχρι να προστεθεί όλο το γάλα σόγιας.
 5. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και να ζεσταθεί καλά.
 6. Ρίξτε το ζεστό κακάο σας σε μια κούπα και απολαύστε.

Άλλες ιδέες

Αντικαταστήστε την πιπεριά τσίλι, το μοσχοκάρυδο ή το τζίντζερ με το κάρδαμο, αν θέλετε ένα πιο ζεστό, πικάντικο κακάο. Για λιγότερο πικάντικο κακάο, δοκιμάστε μάραθο, λεβάντα ή μέντα αντί για κάρδαμο. (Το κάρδαμο θερμαίνει ήπια.)

Schreibe einen Kommentar