Συμβουλές σχεδιασμού στόχων και δωρεάν διαδικτυακό μάθημα

Συμβουλές σχεδιασμού στόχων και δωρεάν διαδικτυακό μάθημα

Juli 20, 2021 0 Von admin

Πόσοι από εμάς έχουμε μεγάλους στόχους αλλά δεν έχουμε χρόνο να τους εφαρμόσουμε; Κατακλυζόμαστε με τον προγραμματισμό στόχων μερικές φορές δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε. Σκοπεύουμε να το προσεγγίσουμε «κάποια μέρα», αλλά οι μέρες περνούν χωρίς πρόοδο. Ακούγεται οικείο? Μην ανησυχείς. Δεν είσαι μόνος! Θα μοιραστώ μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καταρρίψετε τους στόχους σας.

Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία σχεδιασμού του στόχου σας, βρίσκεστε στο σωστό μέρος για συμβουλές. Αντί να πιέζετε τα πράγματα για «κάποια μέρα», γιατί να μην κάνετε ένα μικρό βήμα σήμερα; Μπορούμε να το κάνουμε αυτό! Ποιο είναι ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε σήμερα που θα σας οδηγήσει προς τον μεγάλο σας στόχο;

Τώρα, μην ανησυχείς. Δεν μιλάω για αναδιοργάνωση ολόκληρου του γραφείου σου. Μιλάω για μια μικρή συγκεκριμένη εργασία που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ξεκινήστε από εκεί. Είναι σαν το ρητό «Το ταξίδι των χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα μόνο βήμα». Ας κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα σήμερα.

Το κείμενο διαβάζεται "3 Συμβουλές Σχεδιασμού Στόχων που πρέπει να γνωρίζουν όλοι." Η εικόνα έχει μια στοίβα από βιβλία, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδιασμού που γράφει παραγωγικότητα στο εξώφυλλο.  Ένα λευκό πληκτρολόγιο κρυφοκοιτάζει στην κορυφή.

Ο Σκοπός μου Σχεδιασμός Epiphany

Η καραντίνα του Covid πραγματικά με έβαλε σε σκέψεις. Καθώς είχα κολλήσει στο σπίτι μου, κοίταξα γύρω μου και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να οργανωθώ. Και όχι μόνο μέσα στο σπίτι. Έπρεπε να οργανώσω τη ΖΩΗ μου. Χρειαζόμουν ένα σχέδιο. Χρειαζόμουν κάποιους στόχους.

Μοιράστηκα τις σκέψεις μου με φίλους και συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν μόνος. Πολλοί άνθρωποι κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα. Φαίνεται ότι πολλοί από εμάς αναζητούσαμε περισσότερη δομή και αρχίσαμε να επαναξιολογούμε τα πράγματα γενικά.

Από το Sleepy Procrastinator στο Goal Smasher

Αν είμαι ειλικρινής, το προηγούμενο μέρος της καραντίνας μου για τον Covid ήταν λίγο… υπνηλία. Αργός. Μη παραγωγικός. Και αυτό ήταν καλό στην αρχή όταν σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μόνο δύο εβδομάδες. Μόλις κατέστη σαφές ότι βρισκόμασταν για πολύ καιρό, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάποιες προσαρμογές.

Έχω δημιουργήσει και χρησιμοποιήσει πολλοί σχεδιαστές με τα χρόνια αλλά τους είχε παραμερίσει. Ήξερα ότι ήταν καιρός να τους αποσύρω και να δημιουργήσω ένα σχέδιο για τον εαυτό μου. Δεν είναι ότι δεν είχα στόχους ή πράγματα που ήθελα να κάνω. Απλώς δεν είχα καταλάβει πώς να τα εφαρμόσω και ουσιαστικά να ξεκινήσω ακόμα.

Δημιούργησα μερικά πρότυπα σχεδιασμού στόχων για τον εαυτό μου για να απλοποιήσω τους στόχους μου και να διαχειριστώ τον χρόνο μου. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τους πόρους σχεδιασμού μου και αν διαβάζετε αυτό, μπορεί να ωφελήσουν και εσάς. Μπορείτε να συμμετάσχετε στο Free 3 Day Goal Smashing Challenge μου και να λάβετε μερικά από αυτά τα πρότυπα σχεδιασμού στόχων δωρεάν.

Γιατί είναι σημαντικός ο καθορισμός στόχου

Ο καθορισμός στόχων είναι ένας καλός τρόπος για να εκδηλώσετε το μακροπρόθεσμο όραμά σας εστιάζοντας σε βραχυπρόθεσμα κατορθώματα. Η καταγραφή των στόχων μας μας βοηθά να σχεδιάσουμε τις προθέσεις μας, τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να τις εκπληρώσουμε και πώς θα χρειαστεί να διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας για να το κάνουμε. Χωρίς να αφιερώνουμε χρόνο για να θέσουμε στόχους, οι προθέσεις μας γίνονται πιο παθητικές χωρίς τόση σκόπιμη δράση.

Ο σχεδιασμός στόχων μας προτρέπει να αξιολογήσουμε την πρόοδό μας και ποιες εργασίες πρέπει να ολοκληρώσουμε για να ολοκληρώσουμε τον στόχο μας. Αυτό κάνει τον στόχο να φαίνεται πιο αληθινός, πιο εφικτός και όχι απλώς κάτι που θα κάνουμε «κάποια μέρα». Είναι εκείνες οι μικρές εργασίες που οδηγούν στον μεγάλο στόχο που έχουν επίσης τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Μόλις 10 λεπτά την ημέρα δουλεύοντας σε μικροσκοπικές εργασίες μπορεί τελικά να μας οδηγήσει στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου. Η ολοκλήρωση μικρών εργασιών είναι καλή αίσθηση επειδή ανταμείβουμε με μια αίσθηση υπερηφάνειας για μια καλή δουλειά. Τι μπορείτε να κάνετε σε 10 λεπτά σήμερα;

Συμβουλές για αποτελεσματικό σχεδιασμό στόχων

Το κείμενο λέει πώς να σχεδιάσετε τους στόχους σας (και να τους πετύχετε).  Η εικόνα στιγμιότυπου οθόνης του προτύπου Tiny Targets δείχνει ένα παράδειγμα ανάλυσης της οργάνωσης ενός γραφείου.

1. Προσδιορίστε τους ΜΕΓΑΛΟΥς στόχους σας και γράψτε τους.

Σκέψου μεγάλα. Ποια είναι η γενική πρόθεσή σας; Ίσως θέλετε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ή ίσως θα θέλατε να οργανώσετε το σπίτι σας. Ίσως ξεκινάτε μια νέα επιχείρηση. Ό,τι κι αν είναι, προσδιορίστε τους μεγάλους στόχους σας και φροντίστε να τους γράψετε.

2. Χωρίστε αυτούς τους στόχους σε μικρότερα μέρη.

Εντάξει, τώρα που έχετε προσδιορίσει τις γενικές σας προθέσεις, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε πώς να επιτύχετε αυτούς τους στόχους. Σπάστε τα σε μικρότερα μέρη. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος σας είναι να οργανώσετε το γραφείο σας, σκεφτείτε μικρότερες ενέργειες που θα υποστήριζαν αυτόν τον μεγαλύτερο στόχο.

3. Σπάστε αυτούς τους στόχους ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (σε μικροσκοπικά κομμάτια).

Τώρα είναι ώρα να σκεφτούμε τους μικροσκοπικούς στόχους που θα μας φέρουν πιο κοντά στους μεγάλους στόχους. Χρειάζεται να αγοράσετε κάτι για να πετύχετε τον στόχο σας; Υπάρχει κάτι μικρό που μπορείτε να νοκ-άουτ που θα συμβάλει στον συνολικό σας στόχο; Δεν χρειάζεται κάθε βήμα να είναι εντυπωσιακό ή χρονοβόρο για να είναι παραγωγικό.

Τι μπορείτε να καταφέρετε σε 15 λεπτά που θα υποστήριζε τον στόχο σας; Μπορεί να έχετε τόνους μικροσκοπικών βημάτων για τον στόχο σας, αλλά επιλέξτε 3 για αρχή, αλλά πολλά μικροσκοπικά εύκολα βήματα θα σας οδηγήσουν σιγά-σιγά προς τον μεγάλο σας στόχο (ακόμα κι αν είναι η ίδια εργασία ξανά και ξανά). Ξεκινήστε με 3 εργασίες προς το παρόν.

Το μυστικό για τον επιτυχημένο σχεδιασμό στόχων είναι η συνέπεια.

Ένα που έχετε ένα σύστημα σε εφαρμογή, το πιο σημαντικό κομμάτι είναι συνοχή. Συνεχίστε λοιπόν την καλή δουλειά και συνεχίστε να κάνετε αυτά τα μικρά βήματα μέχρι να γίνουν μέρος των καθημερινών σας συνηθειών. Μόλις 10 λεπτά την ημέρα αθροίζονται και θα δείτε μεγάλες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Αλλά μόνο αν το παραμείνετε!

Δωρεάν Πρόκληση 3 ημερών Goal Smashing

Προσφέρω ένα διαδικτυακό μάθημα για τον προγραμματισμό στόχων και σας καθοδηγεί στο πώς να χωρίσετε τους στόχους σας σε διαχειρίσιμα κομμάτια. Είναι ένα σύστημα που λειτουργεί και είναι εντελώς δωρεάν. Κάθε μάθημα θα παραδίδεται στα εισερχόμενά σας για 3 ημέρες και θα μάθετε τα πάντα για το πώς να εφαρμόσετε μια στρατηγική καθορισμού στόχων που λειτουργεί για εσάς.

Εκτός από τη δωρεάν πρόκληση 3 ημερών Goal Smashing, ξεκινώ επίσης μια ολοκαίνουργια ομάδα στο Facebook για να υποστηρίζω και να επευφημώ τους σπαστές γκολ και τους νυσταγμένους αναβλητικούς. Θα δημοσιεύω δώρα, προκλήσεις και συμβουλές και σας προσκαλούμε να έρθετε και να δημοσιεύσετε τις νίκες, τις προκλήσεις σας ή να μοιραστείτε οτιδήποτε εργάζεστε. Ας δουλέψουμε μαζί για να συντρίψουμε τους στόχους μας!

Ακολουθηστε Exceptional Thinkers στο TPT Για δωρεάνπωλήσεις και νέοι πόροι.

Συνέχισε να διδάσκεις. Συνέχισε να μαθαίνεις.

~Ο Christy από τους Exceptional Thinkers

Ίνσταγκραμ Facebook Pinterest TPT Το κατάστημά μου στο Amazon


Ακολουθούν μερικά σχετικά στοιχεία που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

(Αυτοί είναι σύνδεσμοι συνεργατών από τους οποίους λαμβάνω μια μικρή προμήθεια, στο χωρίς επιπλέον κόστος σε εσένα)