Πώς να υποστηρίξετε τον έφηβό σας καθώς περνάει από τη Λογοθεραπεία

Πώς να υποστηρίξετε τον έφηβό σας καθώς περνάει από τη Λογοθεραπεία

April 26, 2021 0 Von admin

Το να είσαι έφηβος είναι αρκετά δύσκολο με τα παιδιά που προσπαθούν απεγνωσμένα να ταιριάξουν και να γίνουν αποδεκτά από τους συνομηλίκους τους. Όμως τα προβλήματα ομιλίας κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη. Αυτή η ανάρτηση θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη των εφήβων στη λογοθεραπεία και θα προσφέρει προτάσεις σε γονείς και δασκάλους να δοκιμάσουν.

Το να αντιμετωπίζουν τη γελοιοποίηση και το φόβο ότι θα τους γελάσουν έχει ως αποτέλεσμα χαμηλή αυτοεκτίμηση και αδυναμία να κάνεις φίλους. Ως γονέας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να βοηθήσετε και να υποστηρίξετε τον έφηβό σας. Συνεργαστείτε με τον λογοθεραπευτή (SLP) για να κατανοήσετε πώς μπορείτε να συμπληρώσετε τα μαθήματα στο σπίτι. Μειώστε τη νευρικότητα του παιδιού σας και το στίγμα των ενηλίκων που πηγαίνουν στη λογοθεραπεία με την εγγραφή τους στο διαδικτυακή λογοθεραπεία συνεδρίες που μπορούν να κάνουν από το ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού τους.


Εξασκηθείτε στις γλωσσικές δεξιότητες κάνοντας συνομιλίες στο σπίτι.

Κάθε γονέας γνωρίζει ότι η εμπλοκή των εφήβων στη συζήτηση είναι σχεδόν αδύνατη. Αλλά μην σταματήσετε να προσπαθείτε. Ενθαρρύνετέ τα να μιλήσουν για τις δραστηριότητες της ημέρας τους κατά τη διάρκεια του δείπνου. Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις διασκεδαστικές οικογενειακές δραστηριότητες για να ασχοληθείτε με τα μέλη της οικογένειας. Αφήστε το κινητό σας, κλείστε την τηλεόραση και δώστε τους το δικό σας πλήρη προσοχή. Κάντε ερωτήσεις αλλά αποφύγετε την επιθυμία να πείτε στο παιδί σας τι να κάνει. Και προσπαθήστε να μην είστε υπερπροστατευτικοί αντιδρώντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Απλά ακούστε και να είστε εκεί.

Οι βόλτες με το αυτοκίνητο από και προς το σχολείο και οι δραστηριότητες είναι άλλες καλές στιγμές για συνομιλίες. Μιλήστε για τρέχοντα γεγονότα και συζητήστε για τον αθλητισμό, την πολιτική ή οποιοδήποτε θέμα που ενδιαφέρει το παιδί σας. Είναι ο τέλειος τρόπος για να αναπτύξετε μεγαλύτερο λεξιλόγιο, βελτιωμένη προφορά και να δημιουργήσετε καλύτερη κατανόηση της χρήσης της λέξης.


Βρείτε τον χρόνο να βοηθήσετε με τις σχολικές εργασίες.

Οι έφηβοι που ασχολούνται με ζητήματα λόγου και γλώσσας συχνά παλεύουν με τους ακαδημαϊκούς και υστερούν στην τάξη. Μπορεί να δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι διδάσκεται στην τάξη και να δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις οδηγίες του δασκάλου. Οι λανθασμένες εργασίες για το σπίτι και η πτώση των βαθμών είναι μόνο μερικά από τα σημάδια ότι το παιδί σας έχει πρόβλημα με τις γλωσσικές δεξιότητες.

Κάλκινο και μωβ κείμενο στην κορυφή διαβάζει" Υποστήριξη του εφήβου σας στη Λογοθεραπεία." Μελαχρινή έφηβη με μακριά μαλλιά με πλεξούδες είναι στραμμένη προς τα έξω και προς μια οθόνη φορητού υπολογιστή με μια δασκάλα να δίνει τους αντίχειρες.  Αυτές οι εικόνες δείχνουν πώς φαίνονται οι εικονικές συνεδρίες για τους εφήβους στη λογοθεραπεία.

Βρείτε το χρόνο να βοηθήσετε στα μαθήματα στο σπίτι διαβάζοντας μαζί τους την ύλη, κατά προτίμηση προτού διδαχθεί στην τάξη. Ανατρέξτε στις εργασίες και συζητήστε τις οδηγίες λεπτομερώς προτού το παιδί σας αρχίσει να τις δουλεύει. Μπορείτε να υποστηρίξετε τους εφήβους στη λογοθεραπεία στο σπίτι ή οπουδήποτε!

Μελετήστε με τον έφηβο σας και σίγουρα θα μάθετε και κάποια νέα πράγματα. Η εργασία για το σπίτι μπορεί να γίνει διασκεδαστική αν ρωτάτε ο ένας τον άλλον, εργάζεστε ως ομάδα ή επιδίδεστε σε κάποιο φιλικό ανταγωνισμό. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές και εργαλεία για την υποστήριξη των κοινών σας σπουδών. Προκαλέστε ο ένας τον άλλον και δείτε εάν ο γονέας ή το παιδί μπορούν να επιτύχουν την καλύτερη βαθμολογία σε ένα Πρακτικό τεστ παγκόσμιας ιστορίας AP.


Κατανοήστε τους λόγους για προβλήματα ομιλίας.

Τα προβλήματα ομιλίας όπως ο τραυλισμός είναι μια τεράστια πρόκληση για πολλά παιδιά. Ενημερωθείτε σχετικά με το τι προκαλεί τον τραυλισμό και ελέγξτε το παιδί σας για πιθανούς ελέγχους εγκεφαλικές ανωμαλίες που μπορεί να προκαλέσει την κατάσταση. Θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να λάβετε τη σωστή θεραπεία. Συχνά, γενετικοί ή περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί επίσης να είναι οι αιτίες. Για παράδειγμα, σημαντικές αλλαγές στη ζωή, όπως η μετακόμιση σε ένα άγνωστο μέρος, ένα νέο σχολείο, οι γονείς που χωρίζουν ή χωρίζουν, ένα νέο αδερφάκι ή ο θάνατος ενός στενού μέλους της οικογένειας μπορεί να είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.


Υποστηρίξτε τον έφηβό σας στη Λογοθεραπεία.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να μιλήσει για τους φόβους, τις ανασφάλειες και τα συναισθήματά του. Συμβουλευτείτε έναν έμπειρο SLP και εξερευνήστε τις επιλογές θεραπείας. Οι πιθανότητες είναι ότι η συμβουλευτική βοηθά στη διόρθωση του προβλήματος.

Για ορισμένα παιδιά, η λογοθεραπεία πρέπει να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ιατρική ή συμπεριφορική υγειονομική περίθαλψη. Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία και η λογοθεραπεία μπορούν να είναι ένας ισχυρός συνδυασμός και και οι δύο τύποι θεραπευτών θα γνωρίζουν πώς να υποστηρίζουν ο ένας τις προσπάθειες του άλλου.


Ακολουθήστε τις συστάσεις του λογοθεραπευτή σας.

Κάλκινο και μωβ κείμενο στην κορυφή διαβάζει" Υποστήριξη του εφήβου σας στη Λογοθεραπεία." Νεαρή ξανθιά έφηβη με κοντά μαλλιά που φορά ακουστικά κουνάει σε μια οθόνη φορητού υπολογιστή δείχνοντας πώς μοιάζουν οι εικονικές συνεδρίες για τους εφήβους στη λογοθεραπεία.

Λάβετε υπόψη ότι η λογοθεραπεία είναι μια συνεργασία με γονείς και θεραπευτές που συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές από λογοθεραπευτές:

  • Επιτρέψτε στο παιδί σας να κάνει θεραπευτικές δραστηριότητες με τον ρυθμό του και εξισορροπήστε τις με τους ακαδημαϊκούς.
  • Διδάξτε την ευθύνη και αφήστε το παιδί να εμφανιστεί στις συνεδρίες θεραπείας σύμφωνα με το πρόγραμμα χωρίς προτροπή.
  • Χωρίστε τους στόχους σε μικρότερα εφικτά στοιχεία και γιορτάστε κάθε ορόσημο.
  • Προσφέρετε μικρά δώρα όπως πίτσα από το αγαπημένο τους πακέτο ή παγωτό για να επιβραβεύσετε την πρόοδο και την προσπάθεια.

Οι έφηβοι έχουν επίπονη συνείδηση ​​των δικών τους προβλημάτων ομιλίας και γλώσσας και χρειάζονται όλη την υποστήριξη που μπορείτε να προσφέρετε. Το να προσεγγίσεις και να φτάσεις σε έναν σκυθρωπό έφηβο είναι δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσεις να εργάζεσαι πάνω του. Ακόμα κι αν δεν δείξουν την εκτίμησή τους τώρα, ο έφηβος σας νιώθει την αγάπη που προσφέρετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσετε τους εφήβους στη λογοθεραπεία στο σπίτι ή σε άλλα περιβάλλοντα. Ποιες άλλες προτάσεις θα προσθέτατε; Μοιραστείτε τα στα σχόλια παρακάτω!


Άλλες αναρτήσεις από Exceptional Thinkers που μπορεί να σας αρέσουν:


Ακολουθηστε Exceptional Thinkers στο TPT Για δωρεάνπωλήσεις και νέοι πόροι.

Συνέχισε να διδάσκεις. Συνέχισε να μαθαίνεις.

~Ο Christy από τους Exceptional Thinkers

Ίνσταγκραμ Facebook Pinterest TPT Το κατάστημά μου στο Amazon


Ακολουθούν μερικά σχετικά στοιχεία που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

(Αυτοί είναι σύνδεσμοι συνεργατών από τους οποίους λαμβάνω μια μικρή προμήθεια, στο χωρίς επιπλέον κόστος σε εσένα)