Πώς να τα μαγειρέψετε σωστά

0
Πώς να τα μαγειρέψετε σωστά

Έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους για να μαγειρέψω αποξηραμένα φασόλια. Στη συνέχεια, είχα μια υπέροχη συνομιλία με τη Phyllis D. Light για την καλή μαγειρική. Μοιράστηκε μαζί μου τη μέθοδό της για τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φασόλια. Το δοκίμασα και αποδεικνύεται ότι είναι επίσης για τα πιο κρεμώδη και χορταστικά φασόλια. Είμαι πάντα ευγνώμων για τη σοφία που μοιράστηκε με όλους μας η Phyllis, και θα παραδεχτώ ελεύθερα και ειλικρινά ότι περιλαμβάνει τον τρόπο της να μαγειρεύει μια καλή κατσαρόλα με φασόλια.

Γράφω αυτή τη διαδικασία για ένα φλιτζάνι ή περίπου 240 ml αποξηραμένα φασόλια pinto. Η μέθοδος είναι η ίδια ανεξάρτητα από το πόσο μαγειρεύετε. Ο τελικός χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει όπως και η ποσότητα νερού που θα χρειαστείτε για τα φασόλια pinto ή για οποιοδήποτε άλλο είδος ή ποσότητα φασολιών που φτιάχνετε. Η προσαρμογή θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολη με λίγο πειραματισμό. Σας εγγυώμαι ότι θα το βρείτε αξίζει τον κόπο να το κάνετε.

Συχνά προσθέτω λίγο φρέσκο ​​κρεμμύδι ή σκόρδο όταν αρχίζω να βράζω τα ξερά φασόλια μου. Προσθέτει την ικανότητα πέψης των τελικών φασολιών και τους δίνει μια απαλή γεύση κρεμμυδιού ή σκόρδου που μου αρέσει, πολύ όπως τα φασόλια που συνήθως παίρνω από το αγαπημένο μου τοπικό κατάστημα τάκο. Έχω ακούσει επίσης να προσθέτουν λίγη οξύτητα με τη μορφή λίγου μηλόξυδου ή χυμού λεμονιού και άλλοι προτείνουν να προσθέσετε λίγο αλάτι στη διαδικασία βρασμού. Ένα ή δύο φύλλα δάφνης είναι μια άλλη κοινή παραδοσιακή προσθήκη στη διαδικασία βρασμού. Μου αρέσουν ένα ή δύο φύλλα δάφνης για φασόλια lima, λευκά φασόλια βόρεια και φασόλια Canalini.

(Μάθετε με τη Phyllis εδώ.)

Συστατικά

 • 1 φλιτζάνι ή περίπου 240 ml αποξηραμένα φασόλια pinto
 • Πολύ γλυκό νερό

Εξοπλισμός

 • Ξηρά και υγρά μεζούρα
 • Μπολ 2 λίτρων (περίπου 2 λίτρα).
 • Κατσαρόλα 2 λίτρων (περίπου 2 λίτρα) με καπάκι
 • Τρυπητό ή σουρωτήρι
 • Σόμπα ή παρόμοια πηγή θερμότητας

Πως να

 1. Χρησιμοποιώντας το σουρωτήρι, πλύνετε τα φασόλια σε γλυκό νερό πολύ καλά και ξεχωρίστε τυχόν κομμάτια βράχου, βρωμιάς ή παραμορφωμένων φασολιών.
 2. Βάλτε τα φασόλια στο μπολ και προσθέστε αρκετό φρέσκο ​​δροσερό νερό για να τα καλύψει κατά δύο ίντσες ή περίπου 5 εκατοστά.
 3. Αφήστε τα φασόλια να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 12 ώρες και έως και 24 ώρες. Μπορείτε να τα καλύψετε με ένα πανί ή σήτα για να μην πέσει τίποτα μέσα, αλλά δεν χρειάζονται κάλυμμα για να μουλιάσουν σωστά.
 4. Αφού μουλιάσουν τα φασόλια, χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι ή σουρωτήρι για να στραγγίσετε το υγρό μουλιάσματος. Μπορείτε να τα ξεπλύνετε ξανά αν θέλετε, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.
 5. Βάλτε τα φασόλια στην κατσαρόλα και προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψει κατά δύο εκατοστά ή περίπου 5 εκατοστά.
 6. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά ξεσκέπαστη μέχρι να πάρουν μια βράση.
 7. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Τα μεγαλύτερα φασόλια κάνουν καλά με μεγαλύτερο χρόνο βρασμού.
 8. Καθώς βράζουν τα φασόλια, αφαιρέστε τον αφρό ή αφρού που φουσκώσει. Εάν τα έχετε μουλιάσει περισσότερο, μπορεί να έχετε λιγότερο αφρό. Ορισμένες ποικιλίες φαίνεται να παράγουν περισσότερο αφρό από άλλες. Όταν παρατηρήσετε ότι δεν παράγουν περισσότερο αφρό, πιθανότατα έχουν βράσει αρκετά. Μου αρέσει να τους δίνω μόνο 10-15 λεπτά ακόμα κι αν ο αφρός φαίνεται να έχει γίνει νωρίτερα.
 9. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τα κατεβάσετε από την εστία και να τα προσθέσετε σε αργή κουζίνα ή εάν χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητας μπορείτε να τα βάλετε υπό πίεση και να τελειώσετε το μαγείρεμα. Η Phyllis με έμαθε να τα τελειώνω στο μάτι της κουζίνας χαμηλώνοντας τη φωτιά και αφήνοντάς τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Για ένα φλιτζάνι φασόλια pinto, μου παίρνει συνήθως μία ή δύο ώρες. Συνήθως μαγειρεύω τρεις φορές περισσότερο στον ίδιο χρόνο χρησιμοποιώντας ελαφρώς μεγαλύτερα μπολ και κατσαρόλες.

Αποθήκευση και χρήση

Μόλις τα φασόλια σας είναι τρυφερά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε συνταγή ζητά φασόλια σε κονσέρβα ή κατεψυγμένα. Μου αρέσει να φτιάχνω επιπλέον και να τα διατηρώ στο ψυγείο για χρήση αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε, αν και δεν μπορώ να μιλήσω για την υφή τους αφού έχουν παγώσει. Στο σπίτι μου, τα μαγειρεμένα φασόλια κρατάνε συνήθως περίπου 10 μέρες στο ψυγείο πριν αρχίσουν να χαλάνε, αν και γενικά τα χρησιμοποιώ μέσα στην εβδομάδα.

Schreibe einen Kommentar