Πώς να παρασκευάζετε το σπίτι: Easy Dandelion Porter, βύνη εκχύλισμα φυτικής μπύρας

1
Πώς να παρασκευάζετε το σπίτι: Easy Dandelion Porter, βύνη εκχύλισμα φυτικής μπύρας
Αυτή η συνταγή για Dandelion Porter βασίζεται στην έκδοση με όλα τα σιτάρια. Θα παράγει ένα υπέροχο και μάλλον εύκολο αχθοφόρο και μπορεί να τροποποιηθεί προσθέτοντας βροχερούς κόκκους προτού βράσετε το Wort. Οι κορυφές Dandelion σε αυτή τη συνταγή προσφέρουν ένα καλό στοιχείο που υποστηρίζει το συκώτι που αντισταθμίζει τις προκλήσεις που προσφέρει το αλκοόλ στο συκώτι και στα συστήματα υποστήριξης. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το Dandelion Root με κορυφές χρησιμοποιώντας τις ίδιες ποσότητες. Προσθέστε τη ρίζα πικραλίδας αμέσως όταν το Wort αρχίσει να βράζει. Αντί για αυτό, θα βράζετε το Wort με τη ρίζα της πικραλίδας για 60 λεπτά για να εξαγάγετε πληρέστερα τις πικρές ιδιότητες της ρίζας.

Έχω υποθέσει ότι ξέρετε πώς να παρασκευάζετε μπύρα χρησιμοποιώντας εκχύλισμα βύνης ή ότι αυτό τουλάχιστον δεν είναι το πρώτο σας εκχύλισμα βύνης. Η διαδικασία που συμπεριλαμβάνω είναι αρκετά βασική. Εάν έχετε μια διαδικασία που σας αρέσει περισσότερο, χρησιμοποιήστε τη και προσθέστε το Dandelion όταν θα προσθέτατε κανονικά τον πικρό λυκίσκο σας με χρόνο βρασμού 30 λεπτών για Dandelion Tops και 60 λεπτά για Dandelion Root. Προσθέστε το Φασκόμηλο και την Καλέντουλα όταν θα προσθέτατε κανονικά τον αρωματικό λυκίσκο σας με χρόνο βρασμού πέντε λεπτών.

Συστατικά

 • 7-8 λίβρες. (3,2-3,6 kg) εκχύλισμα βύνης κεχριμπαριού
 • 1 λίβρα (,5 κιλά) μαύρη πατέντα βύνης
 • 0,5 λίβρες (0,25 κιλά) βύνη σοκολάτας
 • 2 ουγκιές. (56 g) αποξηραμένες κορυφές πικραλίδας ή 4 oz. (112 g) φρέσκες κορυφές πικραλίδας για πικράδα
 • 0,5 oz (15 g) το καθένα αποξηραμένο ή φρέσκο ​​φασκόμηλο ή καλέντουλα ή 0,5 oz. (15 g) Λυκίσκος Tetnanger για άρωμα
 • Νερό για να συμπληρώσετε 5 γαλόνια (19 L)

Διαδικασία

Ακολουθήστε τις τυπικές διαδικασίες παρασκευής εκχυλίσματος για να παρασκευάσετε 5 γαλόνια μπύρας:

 1. Μετρήστε νερό και εκχύλισμα βύνης.
 2. Ανακατέψτε το νερό και το εκχύλισμα βύνης στην κατσαρόλα παρασκευής και μετά θερμάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως το εκχύλισμα και να μην μείνουν σβώλοι. Αυτό είναι το Wort.
 3. Φέρτε το Wort να πάρει βράση και βράστε για 30 λεπτά, προσθέστε τις κορυφές πικραλίδας για να πικρίσουν και μετά βράστε για άλλα 30 λεπτά.
 4. Αφαιρέστε το Wort από τη φωτιά.
 5. Προσθέστε το λυκίσκο Φασκόμηλο και Καλέντουλα ή Τετνάνγκερ στο Βόρειο και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά.
 6. Ψύξτε το Wort σε περίπου 70 βαθμούς F (21 βαθμοί C).
 7. Μεταφέρετε το Wort στον ζυμωτήρα σας. Φροντίστε να στραγγίσετε όλα τα βότανα καθώς μεταφέρετε.
 8. Ρίξτε τη μαγιά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της μαγιάς ή χρησιμοποιώντας τη συνηθισμένη σας μέθοδο.
 9. Αφήστε το Wort να ζυμωθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η δραστηριότητα της ζύμης, συνήθως περίπου μια εβδομάδα, και μετά μεταφέρετε σε δευτερεύουσα ζύμωση.
 10. Αφήστε να σταθεί σε δευτερεύουσα ζύμωση όσο έχει νόημα. Συνήθως το δίνουμε περίπου τρεις εβδομάδες πριν την εμφιάλωση.
 11. Εμφιαλώστε ή βάλτε την τελική μπύρα χρησιμοποιώντας τη συνηθισμένη σας μέθοδο.

Εάν χρησιμοποιείτε φασκόμηλο και καλέντουλα για αρωματικό λυκίσκο, αφήστε τη μπύρα να ωριμάσει για περίπου τρεις εβδομάδες αφού την εμφιαλώσετε ή την βάλετε για να αφήσετε τα αρώματα να αναμειχθούν και να μαλακώσουν.

Όπως πάντα, απολυμάνετε όλα τα εργαλεία και τον εξοπλισμό σχολαστικά για να αποφύγετε τις δυσάρεστες γεύσεις.

Για μια πραγματικά απλή και καλή διαδικασία για την παρασκευή μπύρας, βλ Αυτό το άρθρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πικραλίδα, αγοράστε The Practical Herbalist’s Herbal Folio: Dandelion: Herbal Medicine Rooted in Your Mind Yard.

Schreibe einen Kommentar