Πώς να μάθετε απευθείας από τα φυτά: 3 μαθήματα από το Dogwood

0
Πώς να μάθετε απευθείας από τα φυτά: 3 μαθήματα από το Dogwood

Έχετε ακούσει ποτέ έναν βοτανολόγο να λέει περίεργα πράγματα όπως:

  • «Κάτσε με τα φυτά και άφησέ τα να σε μάθουν».
  • «Μάθετε από τα ίδια τα φυτά».
  • «Τα φυτά είναι οι δάσκαλοί σου».
  • «Ακούστε τα φυτά. Τι σου λένε;»

Λοιπόν και ούτω καθεξής;

Ξέρω ότι σίγουρα το έχω κάνει, και ειλικρινά, όταν ήμουν νέος στον άγριο και υπέροχο κόσμο των βοτάνων, αυτά τα ρητά μου ακούγονταν σαν ένα σωρό εκφράσεις γου-γουου!

Αλλά εδώ είμαι, χρόνια μετά, και τώρα σας λέω αυτά ακριβώς τα πράγματα, μόνο με λίγο λιγότερο χίπι-ντιπί γλωσσικό. Ο λόγος είναι ότι τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσαν αυτοί οι βοτανολόγοι όταν έλεγαν αυτά τα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια πριν, και υπάρχει πολλή αλήθεια σε αυτούς.

Μείνε λίγο μαζί μου και άσε με να σου εξηγήσω.

Πρόσφατα συνάντησα μια συνάδελφο βοτανολόγο του Τενεσί που μιλούσε για το πώς χρησιμοποιεί τα δέντρα σκυλόξυλου για τις διάφορες θεραπευτικές τους ιδιότητες, και με κέντρισε το ενδιαφέρον. Ενώ ήμουν εξοικειωμένος με τα σκυλόξυλα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, δεν έχω σκεφτεί ποτέ τα οφέλη που θα μπορούσε να μου προσφέρει αυτό το δέντρο ως βοτανολόγος. Επειδή αυτό το φυτό είναι νέο για μένα από αυτή την άποψη, αποφάσισα ότι αυτή ήταν η τέλεια στιγμή για μένα να μάθω απευθείας από αυτό το φυτό.

Σήμερα Θέλω να μοιραστώ τρεις βασικούς τρόπους με τους οποίους μαθαίνω απευθείας από το σκυλόξυλο και πώς μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα με οποιοδήποτε βότανο της επιλογής σας – δεν απαιτούνται βιβλία!

Πρώτα Πράγματα Πρώτα: Ασφάλεια

Τώρα, προτού αρχίσω να μαθαίνω απευθείας από οποιοδήποτε φυτό, κάνω πάντα τρία πράγματα πρώτα και αυτά απαιτούν κάποια βιβλία ή διαδικτυακή έρευνα.

  1. Αρχικά, φροντίζω να προσδιορίσω θετικά το φυτό που θέλω να γνωρίσω.
  2. Στη συνέχεια, αναζητώ πληροφορίες ασφαλείας για το φυτό για να βεβαιωθώ ότι είναι ασφαλές για εσωτερική χρήση και ότι δεν αντενδείκνυται στην περίπτωσή μου.
  3. Τέλος, μαζεύω φρέσκο ​​φυτικό υλικό και δοκιμάζω τον εαυτό μου για αλλεργίες.

Εάν το φυτό μου περάσει και τα τρία αυτά «τεστ», προχωράω στη μάθηση απευθείας από αυτό.

Τα φυτά ως δάσκαλοι

Ο πρώτος τρόπος που μαθαίνω απευθείας από ένα φυτό είναι να προσέχω τον βιότοπο και την τοποθεσία στην οποία αναπτύσσεται το φυτό. Αναπτύσσεται στον ήλιο ή στη σκιά; Είναι πιθανό το έδαφος αλκαλικό ή όξινο; Αναπτύσσεται σε ξηρό, διαταραγμένο, εξαντλημένο έδαφος ή του αρέσει το υγρό, πλούσιο, θρεπτικό έδαφος; Τι φυτά φυτρώνουν γύρω του; Ποια έντομα και ζώα συχνάζουν σε αυτό το φυτό; Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να σας βοηθήσουν να πείτε ολόκληρη την ιστορία ενός φυτού και να σας δώσουν ενδείξεις για το πώς μπορεί να είναι χρήσιμο.

Για παράδειγμα, τα φυτά που αναπτύσσονται σε ηλιόλουστες τοποθεσίες θα πρέπει τις περισσότερες φορές να συλλέγονται πριν από το μεσημέρι, όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι οι ισχυρότερες για να αποφευχθεί η απώλεια πάρα πολλών πτητικών ελαίων από το φυτό. Πώς καταλαβαίνετε εάν ένα φυτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πτητικά έλαια; Εκτός από το να το μυρίζετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε εάν το επισκέπτονται συχνά έντομα, κυρίως έντομα που αγαπούν τα γλυκά φυτά.

Ο δεύτερος τρόπος που μαθαίνω απευθείας από ένα φυτό είναι να το ζωγραφίζω ή να το φωτογραφίζω λεπτομερώς όλο το χρόνο για να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα του κύκλου ζωής του. Η σύλληψη ενός φυτού με αυτόν τον τρόπο με βοηθά να μάθω τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του, τα οποία και τα δύο μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για το φυτό, από την οικογένεια των φυτών και τα ξαδέρφια του, όπως τα αποκαλώ, μέχρι τα μέρη που μπορώ να χρησιμοποιήσω και ακόμη και τις πιθανές χρήσεις του. έχω.

Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα αυτού σε ένα φυτό με τετράγωνο μίσχο. Ένα τετράγωνο στέλεχος φυτού μπορεί να το υποδεικνύει ενδέχεται γίνετε μέλος της οικογένειας μέντας. Αν είναι, θα ξέρετε να είστε προσεκτικοί όταν το μεταφυτεύετε στον κήπο ή την αυλή σας γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξαπλωθεί σαν τρελό!

Ο τελευταίος τρόπος που μου αρέσει να μαθαίνω απευθείας από ένα φυτό είναι δοκιμάζοντας διάφορα μέρη του φυτού, όπως λουλούδια, φύλλα, μούρα, σπόροι, φλοιός ή ρίζα. Η γεύση ενός φυτού μπορεί να πει πολλά για τις χημικές ουσίες που περιέχει και τις προκύπτουσες φυτικές δράσεις και ενεργειακές του ιδιότητες. Όταν δοκιμάζω κάθε μέρος του φυτού, προσέχω τη γεύση του και πώς κάνει το στόμα μου να αισθάνεται τη στιγμή καθώς και 30-60 λεπτά μετά τη χρήση του. Είναι καλύτερο να δοκιμάσετε κάθε μέρος του φυτού ξεχωριστά και να σημειώσετε τις παρατηρήσεις σας μία κάθε φορά. Μου αρέσει να δοκιμάζω ένα μέρος του φυτού κάθε μέρα, ώστε να μην μπερδεύω τις ιδιότητές του.

Το Dogwood προσφέρει ένα παράδειγμα μάθησης από φυτά με αυτόν τον τρόπο. Όταν δοκιμάζετε βράκτια σκυλόξυλου (συχνά αναφέρονται ως λουλούδια), αφήνουν μια ελαφριά, γλυκιά γεύση λουλουδιών στο στόμα σας, υποδεικνύοντας την παρουσία ορισμένων πτητικών ελαίων, τα οποία συχνά συνδέονται με τη χαλάρωση των νεύρων και του μυαλού. Από την άλλη πλευρά, όταν τα πραγματικά άνθη του σκυλόξυλου (τα κίτρινα κέντρα) εξελίσσονται σε σπόρους το φθινόπωρο, οι σπόροι είναι αρκετά πικροί. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε χωνευτικά πικρά για να τονώσετε την πέψη όταν χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες πριν από το φαγητό.

Ορίστε λοιπόν, φίλε – 3 βασικοί τρόποι για να μάθετε απευθείας από τα ίδια τα φυτά! Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περισσότερα, και μπορείτε ακόμη και να τα διαλύσετε λίγο περισσότερο, αν θέλετε.

Εάν η εκμάθηση απευθείας από φυτά ακούγεται σαν κάτι που θα θέλατε να μάθετε να κάνετε, επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στο διαδικτυακό μου μάθημα για βότανα, Η Τέχνη της Απλοποίησης!

Αυτό το μάθημα θα σας καθοδηγήσει στην αρχαία τεχνική των βοτάνων που είναι γνωστή ως «απλοποίηση», ώστε να μπορείτε να μάθετε απευθείας από τα φυτά και άλλους βοτανολόγους που έχουν πάει πριν από εσάς!

Διαδικτυακό μάθημα βοτανολογίας The Art of Simpling

Φανταστείτε να έχετε μια τόσο στενή σχέση με ένα βότανο που θα μπορούσατε να το αναγνωρίσετε αμέσως, να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε και να απολαύσετε με σιγουριά τα δώρα του. Η «Απλοποίηση» προσφέρει αυτή την ευκαιρία και πολλά άλλα.

Το The Art of Simpling είναι ένα διαδικτυακό μάθημα βοτανολογίας διάρκειας έξι εβδομάδων που είναι αποκλειστικά διαθέσιμο μία φορά το χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της βοτανικής εμβάπτισης, θα εξερευνήσουμε την τέχνη και την επιστήμη της «απλούστευσης», μιας αρχαίας πρακτικής που περιλαμβάνει αφιέρωμα των μελετών σας σε ένα βότανο τη φορά, προκειμένου να δημιουργήσετε μια βαθιά σχέση με το φυτό και να εξοικειωθείτε στενά με τις χρήσεις του. ιδιότητες, ενέργεια, ιστορία και πολλά άλλα.

Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε για τα βότανα, η «απλοποίηση» τυχαίνει να είναι μια από τις αγαπημένες μου τεχνικές. Σε αυτό το διαδικτυακό μάθημα βοτανολογίας, θα μοιραστώ τον δικό μου προσωπικό τρόπο άσκησης αυτής της συγκεκριμένης πρακτικής με βότανα χρησιμοποιώντας ένα μείγμα παραδοσιακής τέχνης με κάποια σύγχρονη επιστήμη επίσης.

Μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος Art of Simpling, θα έχετε μελετήσει σε βάθος ένα φυτό, θα έχετε δημιουργήσει μια φυτική μονογραφία για μελλοντική αναφορά, θα έχετε κάνει πολλά φυτικά σκευάσματα χρησιμοποιώντας το φυτό σας, θα έχετε μάθει πώς μπορεί να σας βοηθήσει σε διαφορετικές καταστάσεις και, τελικά, θα αναπτύξετε μια διαίσθηση που θα σας καλέσει αυτό το φυτό ξανά και ξανά τα επόμενα χρόνια.

Η συνεδρία 2022 του The Art of Simpling είναι πλέον ανοιχτή για εγγραφή. Είτε είστε οικογενειακός βοτανολόγος είτε κοινοτικός βοτανολόγος, αν θέλετε να ανεβάσετε τις γνώσεις σας για τα βότανα στο επόμενο επίπεδο, ελπίζω να συμμετάσχετε μαζί μου στο φετινό μάθημα.

Αγάπη και φως,
Μέγκαν

Schreibe einen Kommentar