Πώς θα καταλάβετε εάν είστε αφυδατωμένοι

2
Πώς θα καταλάβετε εάν είστε αφυδατωμένοι

Το να παραμένετε ενυδατωμένο είναι απαραίτητο για να λειτουργεί σωστά το σώμα σας. Ωστόσο, μπορεί να μην καταναλώνετε την ποσότητα νερού που χρειάζεται το σώμα σας. Εάν συμβαίνει αυτό, υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορείτε να αναζητήσετε για να σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε εάν είστε αφυδατωμένοι.

Λοιπόν, πώς θα καταλάβετε εάν είστε αφυδατωμένοι;

Κούραση

Η κούραση μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αφυδάτωσης. Χωρίς αρκετά υγρά στο σώμα σας, γίνεται δύσκολο για τους μύες και τα κύτταρα σας να ενεργοποιήσουν μέρη του σώματός σας. Μπορεί να αισθάνεστε επιπλέον κουρασμένοι, ειδικά αν ασκείστε. Έτσι, την επόμενη φορά που θα είστε κουρασμένοι, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό για να σας βοηθήσει.

Ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα και τα χείλη είναι ένα από τα πιο κοινά σημάδια αφυδάτωσης. Το δέρμα σας χρειάζεται νερό για να έχουν ελαστικότητα τα κύτταρα σας. Εάν το δέρμα σας είναι ξεφλουδισμένο, φαγούρα ή θαμπό, τότε το δέρμα σας έχει έλλειψη υγρασίας. Ακόμη και με μια καλή ενυδατική κρέμα, το νερό είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και ενυδατωμένο.

Πονοκέφαλοι

Διαπιστώνετε ότι έχετε πονοκεφάλους πιο συχνά; Το νερό είναι η λύση σας! Είναι ένας τρόπος να σας πει το σώμα σας ότι χρειάζεται νερό. Εάν έχετε πονοκέφαλο αφυδάτωσης, πιείτε μερικά φλιτζάνια νερό και ξεκουραστείτε.

Σκούρα ούρα

Τα ούρα σας είναι ένας κύριος δείκτης των επιπέδων ενυδάτωσης σας. Όσο πιο καθαρά είναι τα ούρα σας, τόσο πιο ενυδατωμένοι είστε. Εάν διαπιστώσετε ότι τα ούρα σας είναι πιο σκούρα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν παίρνετε αρκετό νερό. Συνήθως τα ούρα σας είναι πιο σκούρα το πρωί αφού έχετε κοιμηθεί. Προσπαθήστε, λοιπόν, να ξεκινήσετε τη μέρα σας με 1-2 ποτήρια νερό για να ενυδατώσετε το σώμα σας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση της υγείας του σώματός σας, επισκεφτείτε το πλησιέστερο κέντρο Herbal One και μιλήστε με έναν από τους διατροφικούς μας συμβούλους.

Αν σας άρεσε αυτό το ιστολόγιο, ρίξτε μια ματιά σε αυτό στο „5 τρόφιμα που μπορούν να καταστείλουν την πείνα“.

Schreibe einen Kommentar