Ο #1 τρόπος για να απλοποιήσετε τον προγραμματισμό γευμάτων για καλό

1
Ο #1 τρόπος για να απλοποιήσετε τον προγραμματισμό γευμάτων για καλό

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ο προγραμματισμός, η προετοιμασία και η προετοιμασία γευμάτων ήταν ένας αγώνας για μένα.

Νομίζω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν μου αρέσει η μαγειρική.

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα ήθελα να μάθω όλα τα βασικά και να γίνω μια πραγματικά εξαιρετική σπιτική μαγείρισσα, αλλά άλλες φορές (τις περισσότερες φορές, αν είμαι ειλικρινής), δεν νιώθω ότι ανταποκρίνεται στο καθήκον. Έχω πολλά άλλα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μου που με κρατούν απασχολημένο, και αυτή την εποχή, είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με τα γρήγορα γεύματα.

Τώρα μην με παρεξηγείτε. Όσο κι αν μου αρέσει το καλό φαγητό, το φυλάω για ραντεβού με τον άντρα μου ή περιστασιακές εξόδους με τους φίλους μου. Στο σπίτι, τα γεύματα με ένα πιάτο, το κατσαρολάκι, το τηγάνι σε λαδόκολλα και τα γεύματα Instant Pot είναι τα αγαπημένα μου τις περισσότερες μέρες. Και φυσικά, θέλω να είναι ένας καλός συνδυασμός γρήγορου και εύκολου, υγιεινού, γευστικού και φιλικού προς τον προϋπολογισμό.

Δεν είναι πάρα πολύ να ρωτήσω; Σωστά?

Τέλος πάντων, ξέρω ότι δεν είμαι μόνος στον αγώνα μου όταν πρόκειται να μάθω πώς να απλοποιώ τον προγραμματισμό γευμάτων. Στην πραγματικότητα, λαμβάνω συνεχώς email από γυναίκες σαν εμένα που θέλουν να μάθουν πώς να το κάνουν πιο εύκολο και στο σπίτι τους.

Στο παρελθόν, έχω μοιραστεί πολλά άρθρα σχετικά με τον προγραμματισμό γευμάτων.

Και ενώ εξακολουθώ να εξασκώ μερικές από αυτές τις πληροφορίες, κάθε τόσο, βρίσκω μια νέα συμβουλή που είναι πραγματικά χρήσιμη για μένα και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας σε περίπτωση που τη βρείτε επίσης χρήσιμη.

Και αυτό, φίλε μου, είναι που με φέρνει στη σημερινή ανάρτηση.

Έχω μια συμβουλή για τον προγραμματισμό γευμάτων για την οποία ήξερα εδώ και καιρό, αλλά για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν έχω ενσωματωθεί ποτέ πλήρως στην εβδομαδιαία διαδικασία προγραμματισμού γευμάτων — μέχρι τώρα. Διαβάστε παρακάτω και θα σας τα πω όλα.

Απλοποιήστε τον προγραμματισμό γευμάτων για καλό

Εντάξει, παιδιά. Αυτό θα σου σκάσει τις κάλτσες (όχι πραγματικά). Είσαι έτοιμος?

Κρατήστε μια τρέχουσα λίστα με τα αγαπημένα γεύματα της οικογένειάς σας.

Ναι, αυτό είναι. Σου είπα ότι θα σου σκάσει τις κάλτσες.

Ενώ έχω ακούσει να κρατάω μια λίστα αγαπημένων γευμάτων στο παρελθόν, όπως είπα νωρίτερα, για κάποιο λόγο δεν το δοκίμασα ποτέ. Νομίζω ότι ήταν επειδή μου αρέσει να τρώω μεγάλη ποικιλία γευμάτων, χωρίς να τρώω το ίδιο πράγμα πολύ συχνά. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που έχω αποφύγει ολόκληρη τη λίστα αγαπημένων γευμάτων για τόσο καιρό.

Ωστόσο, όταν πρόσφατα παραπονιόμουν στον σύζυγό μου για όλη τη δουλειά που χρειάζεται για να φτιάξω σχέδια γευμάτων, να ψωνίσω φαγητό και μετά να φτιάξω γεύματα μόνο για τους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι μας (τα οποία δεν θα κατονομαστούν) για να παραπονεθούν γι‘ αυτά — εκείνος πρότεινε να φτιάξω μια λίστα με τα γεύματα που μας αρέσουν όλοι και στη συνέχεια να τα περάσω με το ποδήλατο, αποφεύγοντας έτσι παράπονα και με τη σειρά του να με διευκολύνω κάπως τον προγραμματισμό των γευμάτων.

Ιδιοφυΐα, το ξέρω, αλλά προφανώς όχι η ιδιοφυΐα μου.

Έτσι, αφού δημιούργησα μια λίστα αγαπημένων με μεσημεριανά γεύματα και δείπνα και τη χρησιμοποίησα για να καθοδηγήσει τον προγραμματισμό των γευμάτων μου για τον τελευταίο μήνα περίπου, εντυπωσιάστηκα πραγματικά με το πόσο εύκολη έκανε τη ζωή μου. Όχι μόνο εξοικονόμησα χρόνο στον προγραμματισμό των γευμάτων που θα ετοιμάσω για την εβδομάδα, αλλά δεν απολαμβάνω και τα φαγητά. Win-win, σωστά;

Εντάξει, τώρα που ξέρετε τι έκανα για να απλοποιήσω τον προγραμματισμό γευμάτων στο σπίτι μου, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μερικές ακόμη συμβουλές που με έκαναν (και θα συνεχίσουν να το κάνουν) πιο εύκολο για μένα.

Πρώτον, κρατάω τη λίστα με τα αγαπημένα μου τρόφιμα. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται ακριβώς στο μπροστινό μέρος του βιβλιοδέτη προγραμματισμού γευμάτων μαζί με άλλες χρήσιμες πληροφορίες, όπως η λίστα πραγματικών φαγητών, η λίστα εποχιακών τροφίμων, οι λίστες υποκατάστατων συστατικών κ.λπ. Όταν έρθει η ώρα να προγραμματίσω γεύματα για την εβδομάδα, αποσύρω το βιβλιοδέτη μου και το voila — η λίστα των αγαπημένων μου γευμάτων είναι μπροστά και στο κέντρο.

Στη συνέχεια, σκοπεύω να το ενημερώνω τακτικά. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 25 γεύματα σε αυτό και κάθε εβδομάδα, σκοπεύω να προσθέτω ένα νέο γεύμα στο πρόγραμμα γευμάτων μου για να το δοκιμάσω. Εάν είναι ένα χτύπημα με την οικογένεια, η συνταγή θα μπει στο βιβλιοδετικό για τον προγραμματισμό γευμάτων και το γεύμα θα προστεθεί στη λίστα αγαπημένων γευμάτων. Αν για κάποιο λόγο φτιάξω κάτι και όλοι το έχουν βαρεθεί – αυτό μας συνέβη πρόσφατα με τις κεσαντίλιες κοτόπουλου – θα το αφαιρέσω από τη λίστα για να μην μπει στο πρόγραμμα γευμάτων για λίγο. Βγάζει νόημα?

Επίσης, σκοπεύω να επεκτείνω αυτήν τη λίστα κατά τη διάρκεια του έτους και τελικά να τη χωρίσω σε εποχιακά αγαπημένα. Όπως ανέφερα νωρίτερα, δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνω πολύ συχνά τα ίδια φαγητά. Μια φορά κάθε 2-3 εβδομάδες είναι καλό για μένα. Με αυτά τα λόγια, θα ήθελα να χωρίσω τη λίστα των αγαπημένων μου φαγητών σε τέσσερις εποχές για να βεβαιωθώ ότι αξιοποιούμε στο έπακρο και τα εποχικά γεύματα.

Τέλος, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να αποθηκεύσετε το πρόγραμμα γευμάτων κάθε εβδομάδας, συνολικά 4 εβδομάδες, και να το επαναλαμβάνετε κάθε μήνα — να ανταλλάσσετε τη νέα συνταγή κάθε εβδομάδα — για να απλοποιήσετε λίγο περισσότερο τον προγραμματισμό των γευμάτων. Αν και θα χρειαζόταν λίγος χρόνος για να φτάσουμε σε αυτό, πιστεύω ότι είναι ένας σπουδαίος στόχος και απολύτως εφικτός. Θέλω να πω, φανταστείτε ότι είχατε αρκετά καλοκαιρινά γεύματα (4 ημέρες για τα αγαπημένα γεύματα, 1 ημέρα για μια νέα συνταγή, 1 ημέρα για φαγητό έξω και 1 ημέρα για τα υπολείμματα) για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα γευμάτων 1 μηνός που θα μπορούσατε να επαναλάβετε για 2 περισσότερους μήνες. Σκεφτείτε πόσο χρόνο θα σας εξοικονομούσε. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα μπορούσατε ακόμη και να αποθηκεύσετε τη λίστα με τα παντοπωλεία κάθε εβδομάδας και να κάνετε τις αγορές κατά τους επαναλαμβανόμενους μήνες πολύ πιο εύκολες επίσης. Και πάλι, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο θα ήθελα να φτάσω τελικά. Θα δούμε αν θα τα καταφέρω και πώς θα πάει. Θα σε κρατάω ενήμερο.

Εντάξει φίλε! Ελπίζω ότι αυτή η μικρή συμβουλή για το πώς να απλοποιήσετε τον προγραμματισμό των γευμάτων σας ήταν χρήσιμη.

Αν αυτό είναι κάτι που ήδη κάνετε, Θα ήθελα πολύ να μάθω αν έχετε κάποιες συμβουλές που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μου στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Και αν είναι κάτι που σκοπεύετε να κάνετε κάποια στιγμή σύντομα, θα ήθελα πολύ να ακούσω πώς θα πάει για εσάς μόλις το ξεκινήσετε!

Αγάπη και φως,
Μέγκαν

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Μείνετε συντονισμένοι για μια επερχόμενη ανάρτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο απλοποίησα τις αγορές τροφίμων για να διευκολύνω τα πράγματα και για εμένα.

Schreibe einen Kommentar