Ο καλύτερος τρόπος για να απλοποιήσετε τις μελέτες σας για βότανα

0
Ο καλύτερος τρόπος για να απλοποιήσετε τις μελέτες σας για βότανα

Η βοτανολογία αναφέρεται μερικές φορές ως «φάρμακο του λαού», αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι η εκμάθηση και η χρήση βοτάνων είναι αρκετά εύκολη για να κατανοήσει ο μέσος άνθρωπος—ναι, ακόμη και το άτομο χωρίς ιατρικό ή επιστημονικό υπόβαθρο! Σημαίνει ότι εσείς —ναι, ΕΣΥ— μπορείτε να λάβετε τη δύναμη να αναλάβετε τη δική σας υγεία φυσικά και τα φυτά μπορούν να αποτελέσουν βασικό μέρος αυτού του ταξιδιού!

Τούτου λεχθέντος, εάν είστε νέος στη βοτανολογία ή ασχολείστε με αυτό για λίγο, είναι εύκολο να αισθανθείτε συγκλονισμένοι από όλα τα βότανα εκεί έξω, τη φυτική γλώσσα, πώς να βρείτε τα σωστά βότανα για τις ανάγκες σας, η πράξη της αποθήκευσης του οικιακού φαρμακοποιού, μαθαίνοντας να κάνετε όλες τις προετοιμασίες, ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

Και ξέρεις τι? Αυτό είναι κατανοητό. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε και γι‘ αυτό πολλοί βοτανολόγοι αναφέρουν αυτή την πρακτική ως ταξίδι, αλλά ένα ταξίδι δεν χρειάζεται να είναι μακρύ και επίπονο. Δεν χρειάζεται να ταξιδεύεις μόνος. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να αισθάνεται χωρίς κατεύθυνση.

Εάν είστε νέος στη βοτανολογία ή αισθάνεστε λίγο συγκλονισμένοι από όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, θα ήθελα να μοιραστώ τις 3 από τις καλύτερες συμβουλές μου που θα σας βοηθήσουν να απλοποιήσετε τις μελέτες σας για βότανα. Αυτές οι τρεις συμβουλές θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να μειώσετε την υπερένταση που αντιμετωπίζετε αυτήν τη στιγμή, αλλά θα σας βοηθήσουν να γίνετε ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ βοτανολόγος επίσης!

Ο καλύτερος τρόπος για να απλοποιήσετε τις μελέτες σας για βότανα

 εξω απο

1. Χρησιμοποιήστε Τοπικά Βότανα

Όπως ίσως μαθαίνετε, υπάρχουν πολλά βότανα στον κόσμο. Υπάρχουν δυτικά βότανα, αγιουρβεδικά βότανα, κινέζικα βότανα και πολλά άλλα! Χιλιάδες χιλιάδες φυτά υπάρχουν και σχεδόν όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βοτανολογία, για να μην αναφέρουμε την ενσωμάτωση δέντρων και μανιταριών και στην πρακτική σας!

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να απλοποιήσετε τις μελέτες σας για βότανα είναι να ξεκινήσετε εστιάζοντας τις μελέτες σας μόνο σε τοπικά φυτά — τουλάχιστον στην αρχή.

Ενώ η γνωριμία με τα τοπικά βότανα στην αρχή του ταξιδιού σας με τα βότανα όχι μόνο περιορίζει την εστίασή σας από χιλιάδες φυτά σε εκατοντάδες, αλλά μοιάζει περισσότερο με 10-20 εάν εστιάσετε μόνο σε αυτό που φυτρώνει στην αυλή σας. Ναι, μιλάω για εκείνα τα βότανα που φυτρώνουν ακριβώς έξω από την μπροστινή σας πόρτα (λογικά δεν χρησιμοποιείτε κανένα είδος ζιζανιοκτόνου).

Μόλις τελειώσετε με ένα βότανο, μπορείτε να προχωρήσετε σε ένα άλλο. Συντομότερα από όσο καταλαβαίνετε, θα έχετε αρκετά βότανα στο φαρμακείο του σπιτιού σας καθώς και πολλές πρακτικές πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν τις χρειάζεστε.

Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να γνωρίζετε 20 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο βότανο παρά να γνωρίζετε έναν μόνο τρόπο για να χρησιμοποιήσετε 20 βότανα. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος βοτανολόγος μου έδωσε αυτή τη σοφή συμβουλή, αλλά θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας σήμερα, ώστε να επωφεληθείτε και εσείς από αυτήν!

2. Ακολουθήστε την Αρχή «The Least of these».

 χαμομήλι

Ο δεύτερος τρόπος για να απλοποιήσετε τις μελέτες σας για βότανα είναι να χρησιμοποιήσετε ήπια βότανα που έχουν πολύ λίγες, εάν υπάρχουν, παρενέργειες ή ανησυχίες για την ασφάλεια. Αυτό σας διευκολύνει να χρησιμοποιήσετε το βότανο και να το γνωρίσετε καλά.

Τα θρεπτικά βότανα και τα θρεπτικά τονωτικά είναι δύο μεγάλες κατηγορίες βοτάνων που ταιριάζουν σε αυτήν την περιγραφή. Θρεπτικά βότανα, όπως ρεβίθια (Stellaria media), τσουκνίδες (Urtica dioica), και βρώμη (avena sativa), είναι φυτά που μοιάζουν με τρόφιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερες δόσεις και για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Θρεπτικά τονωτικά βότανα, όπως το ashwagandha (Withania somnifera), κράταιγος (Crataegus spp.), και φλόμος (Βερόνικα θαψού), είναι ήπια βότανα που τρέφουν και ομαλοποιούν ένα συγκεκριμένο όργανο ή ένα ολόκληρο σύστημα του σώματος. Τα θρεπτικά τονωτικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν καθημερινά σε μεγάλες δόσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τώρα μόνο και μόνο επειδή ένα βότανο είναι απαλό δεν σημαίνει ότι δεν είναι τόσο καλό όσο ένα πιο δυνατό βότανο. Πολλοί βοτανολόγοι ξεκινούν τους πελάτες τους με σκευάσματα χρησιμοποιώντας αυτά τα ήπια, θρεπτικά βότανα. Οι δράσεις αυτών των τύπων βοτάνων είτε βοηθούν το σώμα να διατηρήσει την ισορροπία είτε για να προσφέρουν μια απαλή ώθηση προς την ισορροπία όταν χρειάζεται. Αυτά τα απαλά βότανα μπορούν να είναι αρκετά αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σωστά.

Μόλις κατανοήσετε καλά αυτά τα ήπια βότανα, μπορείτε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση ισχυρότερων βοτάνων για να ολοκληρώσετε τη φυτική σας ουσία (μια συλλογή φυτών που έχετε μελετήσει και ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιείτε καλά).

3. Διατηρήστε τα φυτικά παρασκευάσματα απλά

 φλιτζάνι τσαγιού

Ο τρίτος τρόπος για να απλοποιήσετε περαιτέρω τις μελέτες σας για βότανα είναι να εστιάσετε στην παρασκευή και τη χρήση απλών φυτικών σκευασμάτων.

Πολλοί νέοι βοτανολόγοι ενθουσιάζονται που αρχίζουν να χρησιμοποιούν βότανα και με αυτόν τον τρόπο αρχίζουν να ακολουθούν συνταγές και συνταγές με βότανα που περιέχουν πολλά βότανα. Αν και αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικειωθείτε με την παρασκευή διαφορετικών φυτικών σκευασμάτων ή να σας βοηθήσει να προμηθευτείτε το φαρμακείο του σπιτιού σας, δεν σας βοηθά πραγματικά με τις μελέτες σας για βότανα. Να γιατί.

Όταν χρησιμοποιείτε φυτικές συνθέσεις, λαμβάνετε τις γεύσεις, την ενέργεια και τη δράση πολλών βοτάνων μαζί. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολη τη διαφοροποίηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ένα βότανο από ένα άλλο.

Αντίθετα, είναι καλύτερο να φτιάξετε ένα απλό φυτικό παρασκεύασμα από ένα μόνο βότανο και να το χρησιμοποιήσετε για να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά, την ενέργεια και τις δράσεις του βοτάνου. Αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο βότανο χωρίς να λαμβάνετε ανάμεικτα μηνύματα όπως θα κάνατε αν χρησιμοποιούσατε πολλά βότανα.

Τα απλά φυτικά παρασκευάσματα παίρνουν τη μορφή βασικών αφεψημάτων, εγχυόμενων ελαίων, βαμμάτων ή γλυκεριτών. Μπορεί να είναι ακόμη και μια απλή παστίλια από βότανα! Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα σκευάσματα με συνέπεια, θα εξοικειωθείτε περισσότερο με το πώς λειτουργούν στο σώμα σας. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν στο μέλλον όταν σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά αυτό το βότανο, είτε από μόνο του είτε σε φυτική φόρμουλα.

Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας ή της γεύσης ενός βοτάνου σε ένα απλό φυτικό παρασκεύασμα μπορεί επίσης να σας δώσει μια ιδέα για το πόσο ή λίγο ένα βότανο πρέπει να χρησιμοποιήσετε χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσετε τα βιβλία με τα βότανα ή μια διαδικτυακή πηγή για πληροφορίες δοσολογίας.

Το Ταξίδι με τα Βότανα

περπάτημα μέσα τα δάση

Κοιτάζοντας πίσω, μπορώ να δω ότι η βοτανολογία με έχει οδηγήσει σε ένα ταξίδι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Με έχει γεμίσει ενθουσιασμό και με ενδυνάμωσε να ζήσω έναν πιο απλό, πιο φυσικό τρόπο ζωής που είναι ευθυγραμμισμένος με τους θεόδοτους κύκλους και ρυθμούς της φύσης. Ήταν γεμάτο μυστήριο και κρυμμένα μυστικά που μου αποκαλύφθηκαν στην πορεία, και ήταν στρωμένο με σοφία από αυτούς που ήρθαν πριν από εμένα.

Η βοτανολογία είναι βαθιά και τεράστια και ορισμένες έννοιες είναι πιο περίπλοκες από άλλες. Αν και αξίζει να κάνετε το ταξίδι αργά, δίνοντας στον εαυτό σας χρόνο να σταματήσει και να επικεντρωθεί σε μια δύσκολη ιδέα εδώ ή σε ένα νέο βότανο εκεί, δεν χρειάζεται να είναι συντριπτική. Η εκμάθηση της βοτανολογίας απαιτεί μια ολόκληρη ζωή μελέτης, χρήσης και εξάσκησης—αν κάποιος την κατακτήσει ποτέ πραγματικά. Η σοφία μου για σένα είναι να μην το βιάζεσαι. Όπως θα έλεγε ο Έμερσον, «Δεν είναι ο προορισμός. είναι το ταξίδι» που μετράει!

Ο κόσμος των βοτάνων είναι πραγματικά άγριος και υπέροχος, και Θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε μαζί μου σε αυτό το ταξίδι.

Διαδικτυακό μάθημα βοτανολογίας The Art of Simpling

Φανταστείτε να έχετε μια τόσο στενή σχέση με ένα βότανο που θα μπορούσατε να το αναγνωρίσετε αμέσως, να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε και να απολαύσετε με σιγουριά τα δώρα του. Η «Απλοποίηση» προσφέρει αυτή την ευκαιρία και πολλά άλλα.

Το The Art of Simpling είναι ένα διαδικτυακό μάθημα βοτανολογίας διάρκειας έξι εβδομάδων που είναι αποκλειστικά διαθέσιμο μία φορά το χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της βοτανικής εμβάπτισης, θα εξερευνήσουμε την τέχνη και την επιστήμη της «απλούστευσης», μιας αρχαίας πρακτικής που περιλαμβάνει αφιέρωμα των μελετών σας σε ένα βότανο τη φορά, προκειμένου να δημιουργήσετε μια βαθιά σχέση με το φυτό και να εξοικειωθείτε στενά με τις χρήσεις του. ιδιότητες, ενέργεια, ιστορία και πολλά άλλα.

Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε για τα βότανα, η «απλοποίηση» τυχαίνει να είναι μια από τις αγαπημένες μου τεχνικές. Σε αυτό το διαδικτυακό μάθημα βοτανολογίας, θα μοιραστώ τον δικό μου προσωπικό τρόπο άσκησης αυτής της συγκεκριμένης πρακτικής με βότανα χρησιμοποιώντας ένα μείγμα παραδοσιακής τέχνης με κάποια σύγχρονη επιστήμη επίσης.

Μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος Art of Simpling, θα έχετε μελετήσει σε βάθος ένα φυτό, θα έχετε δημιουργήσει μια φυτική μονογραφία για μελλοντική αναφορά, θα έχετε κάνει πολλά φυτικά σκευάσματα χρησιμοποιώντας το φυτό σας, θα έχετε μάθει πώς μπορεί να σας βοηθήσει σε διαφορετικές καταστάσεις και, τελικά, θα αναπτύξετε μια διαίσθηση που θα σας καλέσει αυτό το φυτό ξανά και ξανά τα επόμενα χρόνια.

Η συνεδρία 2022 του The Art of Simpling είναι πλέον ανοιχτή για εγγραφή. Είτε είστε οικογενειακός βοτανολόγος είτε κοινοτικός βοτανολόγος, αν θέλετε να ανεβάσετε τις γνώσεις σας για τα βότανα στο επόμενο επίπεδο, ελπίζω να συμμετάσχετε μαζί μου στο φετινό μάθημα.

Αγάπη και φως,
Μέγκαν

Schreibe einen Kommentar