Κάντε τις διακοπές σας μαγικές: Τελετουργικό για συγκεντρώσεις ζουμ

1
Κάντε τις διακοπές σας μαγικές: Τελετουργικό για συγκεντρώσεις ζουμ

Οι καλύτερες γιορτές που έχω παρακολουθήσει είναι εκείνες που είχαν μια αίσθηση του Ιερού. Δεν μιλάω για το ιερό είδος της Μεγάλης Λειτουργίας όπου αισθάνομαι ότι παρακολουθώ ένα ιερό τελετουργικό, αν και αυτά δεν είναι κακά. Μιλάω για εκείνα όπου υπήρχε μια αίσθηση ζεστασιάς και χαράς, ελαφρότητας και πρόθεσης, σαν να συγκεντρωνόταν η ενέργεια του πάρτι και να κατευθυνόταν προς μια χαρούμενη και υπέροχη στιγμή για όλους. Αυτά είναι τα είδη των γεγονότων που δημιουργούν μια υπέροχη αίσθηση του ανήκειν. Αυτά είναι τα είδη των γεγονότων που μένουν στη μνήμη με αυτή τη ζεστή, νοσταλγική μαγεία που τρέφει την ψυχή για μήνες ή και χρόνια.

Το ερώτημα είναι πώς δημιουργείτε αυτό το είδος Ιερότητας για τις συγκεντρώσεις σας; Ακόμη περισσότερο, πώς το κάνετε αυτό μέσω του Zoom;

Οταν λέω Καθαρισμός, δεν μιλάω απαραίτητα για τη γενική καθαριότητα, το τρίψιμο των σανίδων και την οργάνωση του ντουλαπιού. Πραγματικά μιλάω για τη μετατόπιση της ενέργειας του χώρου σας έτσι ώστε να τον κάνετε έτοιμο για τους καλεσμένους σας. Τις περισσότερες φορές για μένα, αυτό περιλαμβάνει ένα γρήγορο τρέξιμο του κενού ή λίγο ίσιωμα, αλλά μερικές φορές ακόμη και αυτό πέφτει στην άκρη στη φρενίτιδα άλλων παρασκευασμάτων. Αν δεν κάνω το κενό ή δεν ισιώσω, ανάβω τουλάχιστον ένα ραβδί λιβάνι ή βάζω μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στον καυστήρα αρωματοθεραπείας ή ψεκάζω τον χώρο με ένα ελαφρύ νέφος βιολογικού, φυσικού αποσμητικού χώρου για να μετατοπιστεί η ενέργεια του χώρου μας. ο ο καθαρισμός κάνει δύο πράγματα για μένα. Πρώτα απ ‚όλα, με βοηθά να φτιάξω το μυαλό και την ενέργειά μου σωστά. Όταν ο χώρος μου αισθάνομαι καθαρός, η ενέργειά μου είναι πιο ελαφριά και φωτεινότερη φυσικά. Δεύτερον, με βοηθάει να επικεντρώσω την πρόθεσή μου. Εκεί ακριβώς είναι το πραγματικό κλειδί: Η εστίαση της πρόθεσης.

Εστιάστε την πρόθεσή σας

Όταν επικεντρώνετε την πρόθεσή σας, όποια ενέργεια ακολουθεί βοηθά στη διαμόρφωση της ενέργειας του χώρου σας τόσο του φυσικού χώρου όσο και του διαδικτύου ή του εικονικού χώρου. Εάν τρέχετε μέσα στο σπίτι σας τακτοποιώντας με το μυαλό σας στην επερχόμενη συγκέντρωση και όλες τις πολλές προετοιμασίες που έχετε ακόμη να κάνετε, διαμορφώνετε την ενέργεια του χώρου σας με χάος και ενέργεια που κινείται γρήγορα, όχι με το είδος που κάνει ένα ευχάριστο, ξεκούραστο , εορταστικό περιβάλλον. Αντίθετα, δώστε στον εαυτό σας μια στιγμή να μείνετε ακίνητοι. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Φανταστείτε την αίσθηση που θέλετε να έχουν οι καλεσμένοι σας όταν είναι μαζί σας. Στη συνέχεια, κρατήστε αυτή την πρόθεση σταθερά στο μυαλό σας καθώς κάνετε ό,τι έχετε επιλέξει να κάνετε για να καθαρίσετε και να προετοιμαστείτε. Ακόμα κι αν αυτή η δράση είναι σύντομη και γλυκιά, όπως το άναμμα ενός κεριού, θα αλλάξει ανάλογα την ενέργεια.

Όλοι έχουμε πάει σε πάρτι όπου οι θρησκευτικοί τόνοι μας έχουν κατακλύσει σε σημείο που νιώθουμε σαν να είμαστε στην εκκλησία, σωστά; Αν αυτό θέλεις να πετύχεις, δεν πειράζει. Ας ελπίσουμε ότι οι καλεσμένοι σας είναι ήδη σε ευθυγράμμιση με τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις και την εικονογραφία σας. Αν είστε σαν εμένα, ωστόσο, το πλήθος σας τείνει να είναι πιο διαφορετικό στην πνευματική έκφραση. Τότε είναι που ο καθορισμός χώρου χωρίς επιβολή στις πεποιθήσεις των άλλων είναι απαραίτητος για την επιτυχία και τελικά την ευημερία της συγκέντρωσης σας και των συμμετεχόντων της.

Πώς, λοιπόν, επιτυγχάνετε ένα επίπεδο πνευματικής έκφρασης που μεταφέρει το μήνυμά σας χωρίς να αποξενώνει τους καλεσμένους σας; Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές τελετουργίες που έχω πραγματοποιήσει και έχω παρακολουθήσει ήταν εκείνες όπου οι ιερές λεπτομέρειες ήταν μικρές και σκόπιμες. Καθώς προετοιμάζεστε για τη συγκέντρωση σας, ορίστε έναν μικρό αριθμό συμβόλων που επικοινωνούν τις προθέσεις σας. Για παράδειγμα, ένα στεφάνι στην εξώπορτά σας ή κρεμασμένο έτσι ώστε οι εικονικοί καλεσμένοι σας να μπορούν να το δουν στο βάθος διακοσμημένο με πιπεριές τσίλι, κουκουνάρια και ξυλάκια κανέλας προσφέρει την ενέργεια της ζεστασιάς και τη ροή νέας ενέργειας. Ή, ένα κλαδί Holly στο βωμό ή στο μανδύα σας ή στο βάθος όπου οι εικονικοί καλεσμένοι θα το δουν με ένα κερί και ίσως ένα όμορφο ορειχάλκινο κουδούνι μιλάει για το κουδούνισμα της νέας ενέργειας και την προστασία της χόβολης της ηλιακής ενέργειας ή της ενέργειας των φυτών που κρατάμε κλείστε τις κρύες, σκοτεινές νύχτες του χειμώνα. Ακόμη και η σκόπιμη επιλογή για τα τρόφιμα ή τα ποτά που προσφέρετε ή προτείνετε μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εμπειρία που δημιουργείτε. Ο ζεστός ή ζεστός μηλίτης μήλου είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα. Μπορείτε να ζητήσετε από τους εικονικούς καλεσμένους σας να μαλακώσουν τον μηλίτη με ένα πακέτο μπαχαρικών που τους έχετε στείλει και να το πιείτε μαζί σας για να υποστηρίξετε την πέψη για όλους σας και να επικαλεστείτε τη ζεστή και χαρούμενη ενέργεια που μεταφέρει ο ζεστός μηλίτης.

Δεν χρειάζεται να σχεδιάζετε κάθε λεπτομέρεια της συνάντησής σας έχοντας κατά νου τον ιερό χώρο. Το κλειδί είναι να κάνετε τουλάχιστον τρεις περίπου επιλογές έχοντας κατά νου τον πνευματικό ή ενεργητικό συμβολισμό και στη συνέχεια να μην ξεχνάτε γιατί επιλέξατε όπως έχετε. Αν και οι πιθανότητες είναι ότι κανένας από τους καλεσμένους σας δεν θα ρωτήσει, το να μπορέσετε να απαντήσετε στην ερώτηση γιατί το επιλέξατε, σας βοηθά να ενισχύσετε τη δύναμη των προθέσεών σας και επομένως τη δύναμη της δουλειάς σας.

Πολλές οικογένειες περιλαμβάνουν τελετουργική δράση στις συγκεντρώσεις τους. ο Η οικογενειακή προσευχή πριν από ένα γεύμα είναι ένα καλό παράδειγμα. Είτε βασίζεστε σε καθιερωμένα οικογενειακές παραδόσεις ή η δημιουργία της δικής σας, η δημιουργία χώρου για κάποιο είδος τελετουργικής δράσης σε κάποιο σημείο της συγκέντρωσης σας δημιουργεί μια αίσθηση ιερότητας και βάθους που οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν, αρκεί να έχετε επιλέξει με σύνεση.

Σκεφτείτε το επίπεδο συμμετοχής που είναι πιθανό να θέλουν οι περισσότεροι καλεσμένοι σας όταν σχεδιάζετε την τελετουργική σας δράση για τη συγκέντρωση. Εάν εργάζεστε με μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον για το είδος της πνευματικής πρακτικής που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε, ένα μεγαλύτερο επίπεδο συμμετοχής μπορεί να έχει νόημα. Για παράδειγμα, εάν έχετε προσκαλέσει μια ομάδα φίλων και οικογένεια για να γιορτάσει τις γιορτές με ένα ιερό τελετουργικό κύκλου, είναι πιθανό να περιμένουν να συμμετάσχουν σε κάποια μορφή μουσικής έκφρασης, όπως το τραγούδι των κάλαντα ή το τύμπανο. Ή, μπορεί να περιμένουν να αφιερώσουν χρόνο για μια προσευχή μαζί.

Εάν η συγκέντρωση είναι μεγαλύτερη και δυνητικά πιο χαλαρή, μπορεί να θέλετε να κρατήσετε το επίπεδο της απαιτούμενης συμμετοχής στο ελάχιστο. Εάν το κόμμα σας είναι μεγαλύτερο που αποτελείται από συναδέλφους, οικογένεια, φίλοι, γείτονες ή άλλοι που δεν μοιράζονται απαραίτητα το ίδιο θρησκευτικό ή πνευματικό υπόβαθρο, η επιλογή μιας πιο αποδεικτικής τελετουργικής δράσης μπορεί να είναι πιο κατάλληλη. Μπορείτε να ανάψετε ένα κερί με τελετουργικό τρόπο ή να μοιραστείτε ένα τοστ, για παράδειγμα.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να οργανωθεί ένα τελετουργικό συμμετοχής χαμηλού επιπέδου στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν ή όχι σε οποιοδήποτε σημείο της συγκέντρωσης χωρίς καμία πίεση. Ένα καλό παράδειγμα αυτού θα ήταν το τελετουργικό των ευχών για το νέο έτος. Αυτό το τελετουργικό επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αναλάβουν δράση ή να το παρακάμψουν χωρίς αντίποινα ή πίεση. Τους δίνει επίσης σε όλη τη συγκέντρωση να κάνουν την επιλογή τους, επιτρέποντας σε όσους είναι λίγο ντροπαλοί να χαλαρώσουν και να νιώσουν άνετα πριν αναλάβουν δράση, ενώ όσοι νιώθουν πιο τολμηροί ή εξωστρεφείς μπορούν να πηδήξουν αμέσως. Είτε συμμετέχουν ενεργά είτε όχι, αυτού του είδους το τελετουργικό προσφέρει ένα στοιχείο του ιερού στην εκδήλωσή σας σε ένα επίπεδο που είναι κατάλληλο για το κοινό σας.

Οι περισσότερες οικογένειες δεν αφιερώνουν χρόνο για να μιλήσουν για το τελετουργικό τους με καλεσμένους ή μέλη της οικογένειας. Είναι εύκολο να ξεχάσουμε να εξηγήσουμε γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε και να το θεωρήσουμε δεδομένο ότι όλοι καταλαβαίνουν. Αν στη συγκέντρωση σας πρόκειται να παρευρεθούν αποκλειστικά εκείνοι που συμμερίζονται τα έθιμα και τις θρησκευτικές ή πνευματικές σας πρακτικές, είναι συνετό να αφιερώσετε χρόνο για να πείτε λίγα λόγια για τη σημασία των παραδόσεων ή των τελετουργικών ενεργειών σας. Όταν διοργανώνετε συγκεντρώσεις που περιλαμβάνουν ανθρώπους διαφορετικών καταβολών, πρακτικών και πεποιθήσεων, είναι απαραίτητο να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο.

Όταν αφιερώνετε χρόνο για να τραβήξετε την προσοχή στην τελετουργική σας δράση ή τη διακόσμηση, προσφέρετε μια σύνδεση με το ιερό σε κάθε καλεσμένο σας. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα τοστ στην αρχή του γεύματός σας ή σε ένα συγκεκριμένο σημείο νωρίς στην εκδήλωσή σας ή μπορεί να είναι τόσο περίπλοκο όσο να ζητάτε από έναν ή περισσότερους βοηθούς να σας βοηθήσουν αφηγώντας τους καλεσμένους σας καθώς εκτελείτε μια πιο σκηνοθετημένη είδος τελετουργικής δράσης.

Στις συγκεντρώσεις μου για το χειμερινό ηλιοστάσιο, αφιερώνω μερικές στιγμές για να μιλήσω για τη σημασία του Χειμερινού Ηλιοστασίου για τον φυσικό κόσμο και τον ανθρώπινο κόσμο πριν ανάψω τα κεριά για δείπνο. Κάποια χρόνια, ζητώ από τον άνθρωπό μου να βοηθήσει με αυτό, άλλες φορές το κάνω μόνος μου. Γενικά σκέφτομαι πολύ τι πρόκειται να πω για την εβδομάδα περίπου πριν από την εκδήλωση, μετά ξεχνάω τελείως αυτό που είχα σχεδιάσει και απλώς το φτιάχνω τη στιγμή. Όπως και να το κάνετε, το σημαντικό είναι να επιστήσετε την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο οι πράξεις μας αντιστοιχούν στις προθέσεις μας. Αυτό είναι το κομμάτι που συνδέει το πνευματικό και το ιερό με την πραγματική ζωή. Είναι το κομμάτι που προσφέρει μια αίσθηση αληθινής ιερότητας στους καλεσμένους σας και τη συγκέντρωση σας.

Το να δημιουργήσετε μια αίσθηση του Ιερού για την επόμενη συγκέντρωση σας, είτε πρόκειται για γιορτή είτε για μια μικρή συγκέντρωση κάποια άλλη εποχή του χρόνου, απαιτεί λίγη ξεκάθαρη πρόθεση, αλλά αξίζει τον κόπο. Τα βήματα είναι πραγματικά απλά και τα αποτελέσματα μπορούν να δημιουργήσουν τα είδη των αναμνήσεων που μένουν για μια ζωή. Ένα μικρό τελετουργικό που γίνεται σωστά προσθέτει μια αίσθηση ζεστασιάς και Αγιότητας που μιλά στα βαθύτερα επίπεδα της ανθρώπινης ψυχής.

κάρτα επίσκεψης-386254_1920Αυτό το τελετουργικό προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν ή όχι ανάλογα με το επίπεδο άνεσης τους. Αφιερώστε χρόνο για να μιλήσετε για τη συμβολική φύση του να γράψετε τις επιθυμίες σας, που μεταφέρει τη δύναμη του Λόγου που καθοδηγείται από ανάγκη ή επιθυμία στο υλικό επίπεδο και αφήνοντας την προσκόλληση στο αποτέλεσμα να φύγει ρίχνοντάς τες στη φωτιά. Πείτε στους καλεσμένους σας ότι αυτό το τελετουργικό έχει να κάνει με το να βοηθάμε ο ένας τον άλλον όσο εμείς για να παράγουμε την ενέργεια που απαιτείται για να βοηθήσουμε όλες τις επιθυμίες μας να πραγματοποιηθούν τη νέα χρονιά.

Τα βήματα για αυτό το τελετουργικό είναι γραμμένα σαν να πρόκειται για προσωπική συγκέντρωση, αλλά μπορείτε εύκολα να το μετατρέψετε σε εικονική συγκέντρωση στέλνοντας σε κάθε επισκέπτη ένα μικρό πακέτο με τα υλικά που θα χρειαστούν πριν από τη συγκέντρωση. Στη συγκέντρωση, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο στην αρχή για να εξηγήσετε το πακέτο και πώς μπορούν να συμμετάσχουν. Μπορείτε να τους ζητήσετε να ολοκληρώσουν μόνοι τους το τελευταίο βήμα ή μπορείτε να δώσετε έναν φάκελο με τη διεύθυνση του ίδιου, με σφραγίδα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ταχυδρομήσουν την ολοκληρωμένη επιθυμία τους, ώστε να μπορείτε να την ολοκληρώσετε. Μπορεί να σκεφτείτε να τραβήξετε ένα σύντομο βίντεο ή να τραβήξετε μια φωτογραφία σας να καίτε τους φακέλους και να το στείλετε σε κάθε επισκέπτη αφού ολοκληρωθεί ή μπορείτε να κάνετε ζωντανή μετάδοση, προγραμματίζοντας μια εικονική ώρα συνάντησης για να συνδεθούν οι καλεσμένοι σας ενώ το κάνετε.

Παρασκευή

Ορίστε ένα τραπέζι ή χώρο με τα εξής:

 • χαρτάκια
 • Μικροί φάκελοι
 • Στυλό ή μολύβια
 • Ένα πιάτο με χαλαρό θυμίαμα που περιλαμβάνει βότανα όπως φασκόμηλο, δεντρολίβανο ή λιβάνι
 • Ένα διακοσμημένο κουτί (προαιρετικό)
 • Μια φωτιά ή παρόμοια ανοιχτή φωτιά (προαιρετικά)

Στη συγκέντρωση σας

Δώστε οδηγίες στους καλεσμένους σας να:

 1. Γράψε μια ευχή στο χαρτάκι.
 2. Βάλτε το σε έναν φάκελο χωρίς σήμανση.
 3. Προσθέστε μια πρέζα ή δύο θυμίαμα.
 4. Κλείστε τον φάκελο.
 5. Τοποθετήστε το φάκελο στο κουτί (αν σκοπεύετε να ολοκληρώσετε μόνοι σας το τελετουργικό αργότερα)
  ή
  Τοποθετήστε το φάκελο στη φωτιά.

Κλείστε το Τελετουργικό σας

Στο τέλος της εκδήλωσής σας, αφήστε τη φωτιά να σβήσει, εάν έχετε επιλέξει οι συμμετέχοντες να κάψουν οι ίδιοι τους φακέλους τους. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ευχαριστήσετε τη φωτιά που βοήθησε εσάς και τους καλεσμένους σας να συγκεντρώσετε την ενέργεια που απαιτείται για να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας φέτος.

Εάν αποφασίσατε να ολοκληρώσετε μόνοι σας το τελετουργικό, κλείστε το κουτί. Αργότερα, μόλις περάσετε το νέο έτος, ανοίξτε το κουτί και ρίξτε τους φακέλους σε ένα φυσικό σώμα νερού, σε έναν ψηλό βράχο ή σε μια ανοιχτή φωτιά με σκοπό να αυξηθεί η ενέργεια αυτών των ευχών και να προσφερθούν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση σας για να έχουν την ενέργεια που χρειάζεται για να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους φέτος.

Schreibe einen Kommentar