Επιστροφή στο μονοπάτι: τρέξιμο (χρόνια!) μετά το μωρό

Επιστροφή στο μονοπάτι: τρέξιμο (χρόνια!) μετά το μωρό

Mai 26, 2020 0 Von admin

Μπορώ να τρέξω ξανά! Μου πήρε οκτώμισι χρόνια μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου για να αρχίσω να ξαναβρίσκομαι στο μονοπάτι, και τώρα, ένα χρόνο αργότερα, έχω καταφέρει να τρέξω 10 μίλια.

Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να φτάσω σε αυτό το σημείο – να θεραπεύσω το σώμα μου αρκετά ώστε να κάνω κάτι που είναι τόσο θεραπευτικό για το μυαλό μου.

Έπρεπε να διασχίσω τη νόσο του Lyme και επανενεργοποιήθηκε ο ιός Epstein-Barr – που απαιτούσε πολλές διατροφικές παρεμβάσεις και συμπληρώματα και άλλα σχήματα – μόνο και μόνο για να έχετε αρκετή ενέργεια για άσκηση.

Και μετά υπήρξαν δομικά ζητήματα μετά τον τοκετό, μεταξύ των οποίων diastasis recti ή κοιλιακό διαχωρισμό.

Χρειάστηκε πολλή δουλειά με φυσιοθεραπευτές – Body Connect Health & Wellness και ITR Φυσικοθεραπεία – και πολλές ασκήσεις στο σπίτι και μόνος μου, συν γιόγκα, αυτομασάζ, cupping και αιθέρια έλαια – για να μπορώ να τρέχω με ασφάλεια χωρίς πόνο ή απειλή τραυματισμού.

Ήταν συναρπαστικό που τελικά ένιωσα και οι δύο αρκετά δυνατοί για να ξεκινήσω να τρέχω τον περασμένο χειμώνα. Ξεκίνησα με μόλις ένα ή δύο λεπτά τη φορά με το περπάτημα στο ενδιάμεσο και μετά δούλεψα μέχρι τα δύο μίλια και μετά τρία και μετά τέσσερα. Το φθινόπωρο, Ι έτρεξε ένα Girls on the Run 5K με το 9χρονο μου, εκείνο που η εγκυμοσύνη και η γέννηση άλλαξαν τόσο πολύ το σώμα μου.

Ήταν το πρώτο μου τρέξιμο και αγώνας μετά από 10 χρόνια και ήταν μεγάλη χαρά να το μοιραστώ με το παιδί μου!

Αυτή την άνοιξη ένιωσα να με καλούν να πάω παραπέρα. Το ξέρω από τότε που μου αγιουρβεδικός τύπος dosha είναι κατά κύριο λόγο vata με μερικούς πίτα (Έτσι βάτα-πίττα), οπότε η έντονη άσκηση δεν είναι η ιδανική για μένα, όπως Θεραπεία Apurva Ayurveda μου θύμισε μέσα Αυτό το βίντεο κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εικονική ημερήσια υποχώρηση με Αγαπημένη Γιόγκα). Ωστόσο, τώρα που έχω δουλέψει αργά την αντοχή μου, το τρέξιμο με διαχειρίσιμο ρυθμό δεν είναι επίπονο. είναι συγκινητικός διαλογισμός.

Είμαι έξω στη φύση. Δεν ακούω μουσική ή ραδιόφωνο. Δεν τρέχω με άλλους ανθρώπους. Φοράω μάσκα (και δεν μου αρέσει αυτό το πάρτι), αλλά ακόμα και με αυτό το επίπεδο ανωνυμίας, αυτές τις μέρες το να βλέπεις ανθρώπους στο μονοπάτι είναι επίσης μια ώθηση ψυχικής υγείας, ένας από τους λίγους τρόπους με τους οποίους αισθάνεσαι σχεδόν ασφαλής να συνδεθείς κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού πανδημία.

Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φτάσω εδώ, και σίγουρα πρέπει να λάβω μέτρα για να διασφαλίσω ότι δεν θα τραυματιστώ ή θα κάνω υπερβολικές ενέργειες, αλλά ελπίζω να συνεχίσω να έχω αυτή τη μεγάλη περίοδο καρδιο και να καθαρίζω το κεφάλι μου μια μέρα την εβδομάδα.

Διαβάστε πώς αγόρασα στον εαυτό μου μια ζώνη για τρέξιμο με θήκες νερού σε αυτό το δοκίμιο στο Medium: «Τι γίνεται αν τα παιδιά σας πιπιλίζουν τη γιορτή της μητέρας;»

Αυτή δεν είναι χορηγούμενη ανάρτηση.

Jessica Claire Haney είναι ο ιδρυτής, εκδότης και εκδότης του Ενσυνείδητη Υγιεινή Ζωή και ο συγγραφέας του Guide to Holistic Family Living in Metro DC. Μητέρα δύο παιδιών, Η Τζέσικα ίδρυσε το Arlington/Alexandria Chapter of Holistic Moms Network και εθελοντές σε θέματα σχολικής ευεξίας. Ακολούθησε Facebook στο MindfulHealthyLifeεπί @Twitter @MindfulHealthy και επάνω Instagram στο @mindfulhealthy. ΕΝΑ συγγραφέας αναζητώντας εκπροσώπηση για το πρώτο της μυθιστόρημα, η Τζέσικα προσφέρει υπηρεσίες συγγραφής, επεξεργασίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Μάθετε περισσότερα στο JessicaClaireHaney.com. Jesτο προσωπικό blog της sica είναι Crunchy-Chewy Mamaεπί Facebook στο CrunchyChewyMamaInstagram στο @jessicalclairehaney και επάνω Twitter @CrunchyChewy.