Γιορτάστε την 50ή Ημέρα της Γης (στο σπίτι!)

Γιορτάστε την 50ή Ημέρα της Γης (στο σπίτι!)

April 18, 2020 0 Von admin

Αυτή είναι η 50ή επέτειος του Ημέρα της Γηςπου γιορτάζεται στις 22 Απριλίου.

Παρόλο Ημέρα της Γης οι εορτασμοί προφανώς δεν γίνονται αυτοπροσώπως και ορισμένα προγράμματα – όπως το Μεγάλη παγκόσμια εκκαθάριση – έχουν αναβληθεί, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να ευαισθητοποιήσουν τους φυσικούς πόρους και να τονώσουν τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό τώρα και κάθε μέρα.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Δίκτυο της Ημέρας της Γης στη διεύθυνση earthday.org για να μάθετε περισσότερα και να ελέγξετε τους ψηφιακούς πόρους για τον εορτασμό της Ημέρας της Γης στο σπίτι. Αν μοιράζεστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιήστε το #EarthDay2020.

Ακολουθούν ορισμένες ευκαιρίες για ενθάρρυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Ζωντανά την Ημέρα της Γης

 • Για τρεις ημέρες, από τις 22 Απριλίου έως τις 24 Απριλίου, συντονιστείτε στο Ζωντανά την Ημέρα της Γης πρόγραμμα που περιλαμβάνει ακτιβιστές, ερμηνευτές, ηγέτες σκέψης και καλλιτέχνες που έρχονται μαζί για μια «ενδυναμωτική, εμπνευσμένη και κοινοτική τριήμερη ζωντανή κινητοποίηση».

Ημέρα της Γης Ζωντανά 2020

Δραστηριότητες στο σπίτι

Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι γύρω από το σπίτι για να κάνετε τα παιδιά να σκεφτούν τη γη και πώς μπορούν να κάνουν αυτό που μπορούν για να την προστατεύσουν.

Εδώ είναι μερικές απλές ιδέες. Παω σε Ψηφιακές πηγές για την Ημέρα της Γης για περισσότερα.

 • Σπόροι φυτού.
  • Οι σπόροι του μπιζελιού σε μια γλάστρα θα φυτρώσουν σε μέρες!
  • Πηγαίνετε για έναν ολόκληρο κήπο αν μπορείτε, αλλά οποιαδήποτε καλλιέργεια λαχανικών ή λουλουδιών θα κάνει εντύπωση και θα είναι όμορφη ή νόστιμη!
 • Μετρήσει πόσο σκουπίδια και ανακύκλωση δημιουργείτε.
  • Τα παιδιά μπορούν να μετρήσουν με όγκο – το μέγεθος των σακουλών απορριμμάτων και των αντικειμένων ανακύκλωσης και κατά βάρος.
  • Ζητήστε από τα παιδιά να φτιάξουν ένα γράφημα για να παρακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες.
  • Προβλέψτε πόσα μπορείτε να μειώσετε σε ένα μήνα ή τρεις μήνες.
 • Πάει έξω! Όσο περισσότερο χρόνο περνούν τα παιδιά στη φύση, τόσο περισσότερο θα αισθάνονται συνδεδεμένα μαζί της και θα θέλουν να την προστατεύσουν. Εκτός από το περπάτημα, την πεζοπορία και την ποδηλασία, ακολουθούν μερικές άλλες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε:
  • Κάνει μια ηλιακό ρολόι κιμωλίας ανιχνεύοντας ένα σώμα κάθε ώρα της ημέρας, ή ίχνος σκιών να φτιάξεις ένα δέντρο στο έδαφος, ή απλά ζωγραφίζω εικόνες για τη δική σας υπαίθρια γκαλερί!
  • Βρες ένα κάθισμα κοντά σε ένα δάσος ή ένα χωράφι και πηγαίνετε εκεί καθημερινά για να παρακολουθείτε απλώς τους ήχους και τα αξιοθέατα ή να φέρετε ένα ημερολόγιο και να σχεδιάσετε ή να κάνετε σημειώσεις που μπορούν να σταθούν μόνα τους ή αργότερα να μετατραπούν σε ιστορία ή ποίηση
  • Μαζεύω αντικείμενα από τη φύση για οποιοδήποτε αριθμό τέχνες και χειροτεχνήματα έργα – μωσαϊκά τέχνης, τρίψιμο, νεκρές φύσεις, άνθρωποι της φύσης και άλλες δημιουργίες
 • Παρακολουθήστε ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση όπως Πλανήτης Γη ή Βίντεο του National Geographic
 • Συμμετέχετε σε προγράμματα που σχετίζονται με τη γη

Περισσότερα Livestream & Virtual Events

Εικονικός καθαρισμός για την Ημέρα της Γης

Περισσότεροι πόροι και δραστηριότητες για την Ημέρα της Γης

Συνδεθείτε με αυτές και άλλες εθνικές ομάδες

Συνδεθείτε με αυτές και άλλες τοπικές ομάδες

Τέλος, χαρούμενα 6α γενέθλια στο Mindful Healthy Life, το οποίο ξεκίνησε την Ημέρα της Γης 2014!

Jessica Claire Haney είναι ο ιδρυτής, εκδότης και εκδότης του Ενσυνείδητη Υγιεινή Ζωή και ο συγγραφέας του Guide to Holistic Family Living in Metro DC. Μητέρα δύο παιδιών, Η Τζέσικα ίδρυσε το Arlington/Alexandria Chapter of Holistic Moms Network και εθελοντές σε θέματα σχολικής ευεξίας. Ακολούθησε Facebook στο MindfulHealthyLifeεπί @Twitter @MindfulHealthy και επάνω Instagram στο @mindfulhealthy. ΕΝΑ συγγραφέας αναζητώντας εκπροσώπηση για το πρώτο της μυθιστόρημα, η Τζέσικα προσφέρει υπηρεσίες συγγραφής, επεξεργασίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Μάθετε περισσότερα στο JessicaClaireHaney.com. Jesτο προσωπικό blog της sica είναι Crunchy-Chewy Mamaεπί Facebook στο CrunchyChewyMamaInstagram στο @jessicalclairehaney και επάνω Twitter @CrunchyChewy.