Αγγούρια που έχουν υποστεί ζύμωση σε ένα σκεύος στον πάγκο σας

1
Αγγούρια που έχουν υποστεί ζύμωση σε ένα σκεύος στον πάγκο σας

Τα φρέσκα τουρσιά άνηθου της My Babcia ήταν μια από τις λιχουδιές της παιδικής μου ηλικίας. Όπως πάρα πολλά Babcias, όμως, δεν μοιράστηκε εύκολα τις συνταγές της. Αυτό είναι ένα που της ζήτησε η μαμά, και μετά το εξευγενίστηκε λίγο καθώς το τουρσί της τα πρώιμα παιδικά μου χρόνια. Έχει μείνει στη μνήμη μου ως ένα από τα καλύτερα τουρσιά άνηθου. Δεν ξέρω πόσο χαρούμενη θα ήταν η Babcia μου να τη μοιράζεται με τον κόσμο. Η μητέρα μου ξέρει πόσο δύσκολο είναι να βρεις μια πραγματικά εξαιρετική συνταγή για τουρσί, παρόλο που τα τουρσιά γίνονται τόσο εύκολα. Χάρηκε που το μοιράστηκε με τον κόσμο. Προσωπικά μου αρέσει η ιδέα να έχετε όλοι την ευκαιρία να πάρετε μια μικρή γεύση από την παιδική μου ηλικία.

Τα αγγούρια δροσίζουν. Η ζύμωσή τους βοηθά το πεπτικό σας σύστημα να πάρει αρκετή θερμότητα και κυκλοφορία για να τα διασπάσει και να απορροφήσει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά και τις φαρμακευτικές ιδιότητες. Αυτή η συνταγή είναι ένας νόστιμος τρόπος για να βάλετε τα Ζυμωμένα Τρόφιμά σας για όλη την ημέρα.

Ο άνηθος, το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι σε αυτή τη συνταγή υποστηρίζουν την καλή πέψη. Το σκόρδο προσφέρει υποστήριξη του κυκλοφορικού, υποστήριξη του ανοσοποιητικού και έχει πολύ καλή γεύση. (Σημείωση: Λέω την ιδέα της θείας μου Ελένης ότι περισσότερο σκόρδο = Καλύτερα τουρσί είναι επί τόπου.)

Συστατικά

 • Αγγούρια, τύπου τουρσί
 • Αλάτι για γεύση (περίπου 0,25 φλιτζάνι ή 60 ml αλάτι Kosher)
 • Φρέσκος άνηθος, περίπου. 10 υποκαταστήματα
 • 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) Μπαχάρι, ολόκληρο
 • 1 Δάφνη, ολόκληρο
 • 3 φέτες ψωμί σίκαλης
 • Σκόρδο, προαιρετικά
 • τουρσί μπαχαρικών (προαιρετικά)
 • Νερό, φρεσκοβρασμένο ή αλλιώς καθαρισμένο

Εξοπλισμός

 • Ξηρά και υγρά μεζούρες και κουτάλια
 • Σκεύος ή παρόμοιο μη μεταλλικό δοχείο αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει όλα τα συστατικά στο κάτω μέρος 2/3
 • Πλάκα και βράχος ή παρόμοια συσκευή για τη συγκράτηση των συστατικών βυθισμένα
 • Πανί ή παρόμοιο κάλυμμα

Πως να

 1. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας να διαλυθεί το αλάτι.
 2. Όταν το νερό πάρει βράση, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
 3. Όσο το νερό κρυώνει, πλύνετε τα αγγούρια και συναρμολογήστε τα υπόλοιπα υλικά στο σκεύος.
 4. Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού στο κάτω μέρος του σκεύους.
 5. Στρώνουμε τον φρέσκο ​​άνηθο πάνω από το ψωμί.
 6. Προσθέστε τα αγγούρια στο σκεύος.
 7. Καλύπτουμε τα αγγούρια με το κρύο αλμυρό νερό.
 8. Προσθέστε τη δάφνη, το μπαχάρι, τα μπαχαρικά τουρσί και το σκόρδο στο σκεύος.
 9. Τοποθετήστε το πιάτο και το βράχο ή παρόμοια συσκευή πάνω στα αγγούρια και τα μπαχαρικά για να τα διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο βυθισμένα. Το νερό θα πρέπει να έχει πλάτος δύο δακτύλων ή περισσότερο πάνω από το πιάτο μόλις το ζυγίσει.
 10. Περάστε το πανί ή την πετσέτα πάνω από το σκεύος για να μην πέσουν μέσα η βρωμιά και τα υπολείμματα.
 11. Ελέγχετε τη ζύμωσή σας καθημερινά. Θα πρέπει να δείτε φυσαλίδες να αρχίζουν να σχηματίζονται στην επιφάνεια του νερού μέσα σε μία ή τρεις ημέρες, ανάλογα με το περιβάλλον σας. Η ζύμωση γίνεται πιο γρήγορα σε θερμότερα κλίματα.
 12. Βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού παραμένει πάνω από τα λαχανικά του πιάτου. Προσθέστε περισσότερο αλμυρό νερό εάν χρειάζεται.
 13. Την τρίτη μέρα, μπορείτε να αρχίσετε να δοκιμάζετε τα τουρσιά σας. Συνήθως αρχίζουν να έχουν ξινή γεύση κάπου την τρίτη έως την έκτη ημέρα, ανάλογα με το περιβάλλον σας.
 14. Όταν σας αρέσει η γεύση, απολαύστε!

Αποθήκευση και χρήση

Ψύξτε τα τελικά τουρσιά σας όταν δοκιμάζονται όπως σας αρέσουν. Αν τα κρατήσετε στον πάγκο, θα συνεχίσουν να ζυμώνουν. Αυτό σημαίνει ότι θα ξινίσουν περισσότερο και θα χάσουν την τραγανή υφή τους όσο περνούν οι μέρες. Δεν θα σας βλάψει να τα φάτε καθώς συνεχίζουν να ζυμώνουν, αλλά μπορεί να φτάσετε σε ένα σημείο που να μην τα απολαμβάνετε τόσο πολύ και να μην θέλετε να τα τελειώσετε.

Σημείωση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε την άλμη από τα τουρσιά σας για να ξεκινήσετε πιο γρήγορα την επόμενη παρτίδα σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε άλλες ζυμώσεις, όπως Saurkraut ή Kimchi. Ή, μπορείτε να το προσθέσετε σε ντρέσινγκ για σαλάτες αντί για ξύδι ή να το χρησιμοποιήσετε όπως θα κάνατε με ξύδι σε σούπες, μαγειρευτά και άλλα πιάτα. Η άλμη περιέχει πολλά καλά θρεπτικά συστατικά και ζωντανές καλλιέργειες, καθιστώντας την ένα δυνητικά υγιεινό άρωμα. Εάν το ζεστάνετε, χάνετε τις ζωντανές καλλιέργειες, αλλά θα έχετε ακόμα πολλές τροφές για να απολαύσετε.

Schreibe einen Kommentar